header

Dilluns, 26 gener 2015 10:00

Lletres a les Aules: crònica de Jordi Santasusagna a l'escola Vedruna de Cardona

Publicat per 

L’hora no era la millor (9:00 AM), i les cares dels 48 alumnes així hi reflectien. És aquell moment, després de la primera classe del dia, en que se n’adonen que se’ls ha fet eterna però que encara els en queden cinc o sis més. Tot i així, s’hi veia alguna espurna de desvetllament perquè  els següents seixanta minuts els passarien parlant d’un llibre que, tot i ser de lectura obligada, es veu que els havia agradat. A més, hi hauria l’autor: un servidor.

Per a mi també era la primera vegada que anava a una escola a parlar d’un dels meus llibres. En principi havia de ser semblant a un club de lectura amb la diferència, gens menyspreable, de que els lectors no havien triat la lectura. La Lore, la professora de llengua catalana, m’havia avançat que la història de l’Anna i el Charly els havia agradat, i així m’ho van demostrar.

2015 01 21 Vedruna Cardona

Alguns portaven preguntes preparades per fer-me i aquest va ser el punt de partida d’un diàleg que en alguns moments va ser més que enriquidor. A més de les obligades “com se’t va acudir l’argument”, o el perquè d’aquest o altre personatge, ens vam anar enrolant en un espiral de propostes alternatives a l’argument de la novel·la, fins al punt d’arribar-ne a qüestionar el final. Molt enriquidor, tot plegat.  Tant, que al final de tot van llançar la proposta d’elaborar una novel·la col·laborativa, ells i jo. L’art d’inventar històries crea addicció. 

2015 01 21 Vedruna Cardona. grupJPG

Jordi Santasusagna

Llegit 1380 vegades Darrera modificació el Dijous, 29 gener 2015 11:25

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar