header

Dimarts, 27 gener 2015 09:40

Des de l'Institut Font de Ferro de Palafolls ens envien la crònica de la visita de Matthew Tree a través del programa Lletres a les Aules!

Publicat per 
LLETRES A LES AULES: MATTHEW TREE A l'INSTITUT FONT DEL FERRO DE PALAFOLLS

Un dels escriptors triats per inaugurar aquest 2015 el programa Lletres a les aules que promou la Institució de les Lletres Catalanes va ser Matthew Tree, el primer divendres després de Reis, a l'institut Font de Ferro de Palafolls. L'escriptor anglès resident a Catalunya hi va llegir fragments de Memòries! i d'altres textos seus i va enraonar sobre literatura.

En aquesta visita, inclosa en el cicle Poesia als barracons, Matthew Tree va explicar com va esdevenir escriptor: dels primers intents de publicar en llengua anglesa, al primer text publicat en català, seguit anys més tard del llibre de viatges CAT, la novel·la Privilegiat, Memòries!... Tree va fer entendre que la carrera d'escriptor no es sinònim d'èxits immediats, sinó que cal dedicació, tenacitat i esforç. 
 
Molt interessants les reflexions que l'autor va compartir amb el públic d'estudiants de secundària, com per exemple que la llengua anglesa d'un escriptor britànic de seguida deixa entreveure de quina classe social prové un narrador o un personatge, cosa que segons va dir no passa amb l'anglès americà.

Tree va explicar que la seva carrera d'escriptor l'ha feta sempre en català, però que des de feia temps duia de cap d'escriure i publicar també en anglès, i que aquest propòsit s'ha fet realitat ara fa uns mesos amb la publicació de la novel·la Snug, que a més a més està sent molt ben rebuda. L'acte literari a l'institut de Palafolls es va cloure amb la lectura del començament d'aquest últim llibre i amb el torn de preguntes i respostes.

Llegit 1536 vegades Darrera modificació el Dimarts, 27 gener 2015 09:42

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar