header

Dilluns, 02 febrer 2015 09:00

Lletres a les Aules. Víctor Panicello a l'Institut de la Roca del Vallès

Publicat per 

Víctor Panicello ens envia la crònica de la seva visita a l'Institut de la Roca del Vallès, el passat 23 de gener de 2015, a través del programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

Divendres a última hora del matí no és el millor moment per parlar de literatura amb alumnes de primer de Batxillerat que estan desitjant marxar de cap de setmana. Tot i així, com que una de les seves companyes ha col·laborat en la creació de la novel·la Reacció química miren de mostrar-se atents (participatius seria potser excessiu, però va amb l’edat em temo) Que l’argument giri al voltant de com es desenvolupen les persones invidents en la seva vida habitual, els crida l’atenció, i més si es tracta de personatges amb edats similars a la seva i si la companya que ja coneixen també és invident. A més, fa un parell d’anys, ella i un parell de companys van guanyar el certamen nacional de lectura en veu alta i tenen un club de lectura a Batxillerat. Això vol dir que l’institut aposta per programes relacionats amb la literatura.

Parlem (la Laura i jo) de com es posa en marxa un projecte com aquest, de creació col·lectiva. Els expliquem la part més creativa i brillant i també la més feixuga, la que requereix rigor i persistència. Mirem de configurar els personatges i els escenaris, de donar vida a les pàgines en blanc i sobretot de despertar el seu interès.

Pregunto quants llegeixen de forma habitual... 3 de 30 (un 10%) i ja no m’atreveixo a preguntar qui compra llibres algun cop.

A la fila del darrera hi ha dos que dormen literalment i més endavant alguns adopten postures poc escaients quan algú mira de transmetre la seva feina, però no em toca a mi fer aquesta tasca. A les primeres files si que es veu com una brillantor en la mirada d’alguns. En general, val la pena fer l’esforç ni que sigui per mantenir viu aquest foc. Torn de preguntes curt però interessant.

La tutora ha estat molt amable i també el director. Sona el timbre i quan miro de fer alguna foto, l’aula ja és pràcticament buida i tampoc hi és l’encarregat de fer-les a l’inici de l’acte.

Divendres...

Marxo pensant que m’agrada tenir aquest contacte.

Llegit 1127 vegades Darrera modificació el Dilluns, 02 febrer 2015 17:18

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar