header

Dimarts, 03 febrer 2015 09:00

Lletres a les Aules: Maria Mercè Roca a l'Institut Bellvitge, de l'Hospitalet.

Publicat per 

L’IES Bellvitge està situat en una Avinguda que no és una avinguda, és un galimaties fragmentat de blocs de pisos. Trobar-lo, doncs, ja és una mena d’exercici del qual vaig sortir-ne airosa, això sí, després de preguntar a un parell de vianants.

La professora de català, Carme Torrijos, m’esperava.

Normalment els professors sempre et reben contents que hi vagis i alhora demanant-te disculpes. Disculpes pels alumnes, que són moguts o no gaire lectors, o que no hi ha hagut gaire temps per preparar la sessió, o per la sala, que potser no reuneix les condicions adequades, o ... I normalment també, les disculpes no caldrien, perquè els alumnes són d’allò més agradables i la sessió és molt productiva.

Això és el que va passar també a l’IES Bellvitge. Eren nois i noies de 3r. d’ESO, havien llegit Com un miratge i tenint en compte l’edat van resultar notablement participatius. Vam parlar, arran de les seves preguntes, d’aspectes concrets de la novel·la i dels personatges –a Com un miratge la pobra Salut 9788448919177sempre se’n du  la pitjor part-, però també de qüestions molt interessants sobre l’ofici d’escriure, la inspiració, la possibilitat de guanyar-se la vida escrivint, les diferències de plantejaments i d’execució del conte i la novel·la... Em va agradar que sortís el tema de les fotocòpies dels llibres, de les baixades il·legals de música i del concepte de propietat intel·lectual, i estic convençuda que a partir d’aquí els mestres  podran  aprofundir el tema. I parlant dels mestres, durant la meva xerrada n’hi havia tres, molt entregats, i van fer moltes preguntes.

Al final, signatura dels llibres, i a la sortida, un grupet de noies m’esperaven per dir-me que s’ho havien passat molt bé i donar-me les gràcies.

 

Durada de l’activitat: 1 hora i 20’

Nombre d’alumnes: 60 aprox.

Nivell: 3r ESO, A i B

Dia: dimarts 20 de gener de 2015

 

Maria Mercè Roca

Llegit 1231 vegades Darrera modificació el Dilluns, 02 febrer 2015 16:30

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar