header

Dimarts, 10 febrer 2015 09:24

Lletres a les Aules: Jaume Copons a l'Institut de Roquetes

Publicat per 

Jaume Copons ens envia la crònica de la seva visita a l'Institut de Roquetes:

"Ben rebut i acompanyat pels professors. La sessió es  va fer en una sala ben equipada  i  els nois i noies estaven molt motivats i amb moltes ganes que els expliqués coses de la novel·la (La Closca pelada dels cretins), però també de la feina d’escriptor tant en el món editorial com en l’audiovisual.  Ens vam allargar força més  del previst perquè tant a ells com a mi ens va venir bé.

Al final de l’acte em van regalar una panera amb  tota mena de productes de l’Ebre (una panera! What else?), i em vaig sotmetre molt gustosament a una baixasessió infinita de Selfis/signatures.

Quan vaig arribar a  casa tenia, un allau de missatges al facebook.... Entre els que destaco el següent:  “Hola em dic Genis, he estat aquest matí a la xerrada de Roquetes i tinc que dir que a sigut la millor xerrada que ens a fet mai CAP escritor, ja que els altres pareix que estguen llejin un guió pero amb tu a sigut molt divertit. Gracies per aquest moment!!”(sic).

Va ser molt agradable, perquè es notava que  professors i  nois i noies tenien interès i s’ho estaven passant realment bé. Els professors em van donar repetidament les gràcies, i, com que participen al “Lectura en veu alta”,  vam quedar que al juny ens veuríem al  Teatre Nacional.   Cal dir que els professors tiraven molt i això sempre  garanteix una bona sessió.

I ja posats,  us adjunto  tres fotos...  que em fan gràcia. 

Per la seva banda des del centre ens expliquen que la xerrada amb l'autor "ha servit per a desmitificar la figura de l'autor com algú allunyat de la realitat de l'alumne i distant i per conèixer què hi ha al darrera d'una obra de ficció: procés de gestació, material autobiogràfic, etc." I afegeixen "durant la xerrada, tots ho hem passat d'allò més bé: hem reflexionat i alhora hem rigut molt amb el seu discurs, de vegades irònic, d'altres directe i divertit.
Posteriorment, a l'aula, l'alumnat ha comentat que li ha agradat molt sentir, per fi, algú que manifesta obertament les seves opinions, lluny dels tòpics judicis políticament correctes que usem sovint els docents".

Llegit 1233 vegades Darrera modificació el Dimecres, 11 febrer 2015 17:24

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar