header

Dimarts, 24 febrer 2015 09:00

Lletres a les Aules. Gemma Armengol a l'escola Els Estanys de Sils

Publicat per 

El passat 5 de febrer, Gemma Armengol, una de les escriptores incloses en el programa Lletres a les Aules, va visitar l'escola Els Estanys de Sils. A continuació reproduïm la crònica que va penjar al seu blog "El racó de l'Antonieta":

Fa uns dies vaig fer una visita a l’escola Els Estanys de Sils, dins el programa Autors a les aules, i em van rebre com tota una estrella literària. 

Només arribar, a la classe de P4 ja m’esperaven asseguts i amb moltes ganes d’explicar-me coses. El primer de tot va ser presentar-nos; cadascú va dir el nom i resulta que a mi em coneixien molt i molt bé, es notava que amb les mestres havien treballat a fons qui sóc i què he fet. Poc després, van arribar els alumnes de P5, i apa, a començar! 

Vam engegar el conte de la marieta Antonieta que duia a mitges, l’havia començat però no sabia com acabar-lo; tenia un problema molt gros. Amb l’ajuda del kamishibai, vam passejar pel tros d’història que se m’havia acudit, amb els dibuixos de l’Òscar Julve. Quan vaig arribar al final els vaig demanar ajuda, no podíem pas deixar el conte sense acabar! De seguida, eixerits com són, els nens i nenes de P4 i P5 van començar a rumiar i van proposar un munt d’idees. Gemma Armengol 2Tantes i tantes n’hi havia, que vam haver de votar per triar-ne una. On vaig comptar més dits enlaire va ser a la idea de fer una festa amb la marieta Antonieta, l’insecte pal Ferran, el Bernat pudent i l’espiadimonis Elisabet. Dit i fet, vam muntar una festa magnífica de seguida, amb regals, globus, un pastís i foto i tot! En acabar, em van ensenyar el racó que havien fet de la marieta Antonieta al vestíbul de l’escola. Espectacular! Hi havia una Antonieta preciosa que havien construït entre els alumnes d’infantil, un expositor amb els contes de Les bestioles del jardí, dibuixos de contes de les bestioles inventats per ells i fins i tot una foto meva. Gairebé em vaig posar tan vermella com l’Antonieta!

Per acabar el matí rodó, vaig explicar la nova història de les bestioles als alumnes de P3, que cada dia escolten un conte de la marieta Antonieta i ja en són molt amics. 

Vaig passar un matí magnífic. Moltes gràcies per llegir els contes de la marieta Antonieta i gaudir-ne. Gràcies a les mestres per la feina que feu i a l’escola per convidar-me a visitar-vos. Fins aviat. Un petó!

La Sònia Marcos, professora de l'escola, ens envia aquest vídeo amb imatges de la trobada que també trobareu al web del centre:

Llegit 1754 vegades Darrera modificació el Dimarts, 03 març 2015 21:09

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar