header

Dilluns, 02 març 2015 13:07

Lletres a les Aules. Fina Anglès a l'escola Alexandre Galí de Barcelona

Publicat per 

El dijous 19 de febrer, la Bella Lluna no se'n va anar a dormir quan el seu amic el Sol es va llevar. Això ho fa fet, ho fa i ho farà cada dia del món però no aquest dijous de febrer perquè la Bella Lluna va decidir quedar-se amb els nens i nenes de Cicle Inicial i Mitjà de l'Escola Alexandre Galí de Barcelona, just tocant al mar, en un dia lluminós i feliç.

Si abans de l'encontre, ja eren mig amics perquè uns se sabien de cor el poema "La pilota", i d'altres "Joc" o "Primavera" i encara, els més petits, "La nina", després de Bella lluna fa lulletconèixer-se més i de  compartir poemes tant de Bella Lluna treu el nas... com de Bella Lluna fa l'ullet... es van fer amics per sempre!

L'encontre va ser de Festa Major: tots plegats nens i nenes, mestres, l'autora i els poemes de la Bella Lluna ens ho vam passar d'allò més bé veient com els versos poden ser màgics i  com si ens els llegim amb ulls ben oberts, podem entendre coses que no ens diuen amb paraules però que porten a dins. En definitiva, veient que la poesia és màgica i que descobrir el  que s'amaga darrere els poemes ens fa feliços i n'estem contents!

En una aula destinada a l'encontre i decorada amb cartells de benvinguda adreçats tant a la Bella Lluna com a l'autora, Fina Anglès, els xiquets i xiquetes van anar recitant el poema que  havien après, interpretant-ne d'altres que l'autora els proposava, resolent endevinalles, cantant aquells que també són cançó o convertint-se, per uns minuts, en terra d'on surten flors per primavera, en nadons bressolats per les paraules, en nens juganers divertint-se amb jocs de picar de mans, amb comensals que s'ensumaven un menú literari... en fi, tot allò que la Bella Lluna els anava oferint perquè s'ho passessin bé, sabessin una miqueta mès què és la literatura i la poesia i s'adonessin que descobrir amb enginy ens fa feliços...

I la Bella Lluna, agraïda i complaguda, se'n va haver d'anar a dormir ja avançat el dia però havia valgut l'esforç com també, és un pensament mig secret, el dels mestres que havien  preparat de cor i amb ganes, amb els seus alumes la seva vinguda a una escola ran de mar allà on se sent la remor suau de les ones i el sol els ofereix els primers raigs de llum i  d'escalfor just acabats de néixer.

Fina1 opt 1Fina4 optFina2 opt

Fina3 opt

Llegit 1468 vegades Darrera modificació el Dimarts, 03 març 2015 20:42

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar