header

Dilluns, 23 març 2015 12:01

Lletres a les Aules: Silvestre Vilaplana ens explica la seva experiència

Publicat per 

Silvestre Vilaplana ens explica l'experiència única de les visites que fa a través del programa Lletres a les Aules. La màgia que es crea entre alumnes/lectors i l'autor.

"Comença amb màgia. Els veus entrar a l'aula i et miren amb un somriure i la boca entreoberta. És cert que existeixes. Aquelles pàgines que han llegit tenen un autor i ha anat al seu centre a visitar-los.

Les presentacions de rigor es fan sota centenars d'ulls que t'observen expectants. El llarg currículum de llibres creats deixa lloc a l'inici de la intervenció. No els pots decebre. Durant aproximadament una hora els expliques com escrius, els fas riure, contestes preguntes interessants o inversemblants, els contes històries i intentes provocar-los aquella espurna que els faça estimar la lectura o, potser fins i tot, que els faça venir ganes d'escriure. Al final, llibres signats i desenes de fotografies en mòbils que formaran ja part de les seues vides. El millor és entendre que amb aquella visita al seu institut has avançat més que amb setmanes d'hores lectives, que en aquella hora escassa has pogut obrir camins entre els llibres i ells, entre les seues ments joves i un futur d'estima a la literatura. Quan te'n vas, ets tu qui somrius.

La setmana següent t'espera un nou centre. I les mateixes il·lusions." 

 

Silvestre Vilaplana

silvestre vilaplana alumnes

Llegit 1278 vegades Darrera modificació el Dilluns, 23 març 2015 12:20

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar