header

Dimarts, 24 març 2015 12:45

Meravellosa revelació a Sant Miquel del Cros

Publicat per 

Crònica de la visita a l'escola Sant Miquel del Cros d'Argentona.

 

"Quan arribes a una escola i veus que els nens t'esperen amb il·lusió se t'eixampla el pit i tens la certesa que el que fas val la pena. Totes aquelles cares que et miren i desitgen que els parlis del que fas, que els connectis amb el llibre que han llegit. Al llarg dels anys he visitat moltes escoles i noto immediatament quina mena d'ambient ha envoltat la lectura. Ens alguns casos sospito que ha estat gairebé rutinari, en d'altres, però, me n'adono que el llibre ha servit com a trampolí per viure una aventura que va més enllà de la lectura i que toca moltes facetes de l'aprenentatge.


Aquest és el cas de l'escola Sant Miquel del Cros. La biblioteca és com si s'hagués convertit en un santuari de la meva obra: hi ha molts dels meus títols exposats, fotocòpies d'articles a la premsa, i el que encara és millor, dibuixos del llibre i retrats meus que han fet els alumnes. A l'hora de fer preguntes, els nens es mostren cautelosos però interessats; en la seva actitud hi llegeixo una mena d'emoció i de transcendència. No passa cada dia que els vagi a veure un escriptor!

coberta-l any-dels-polls nello


En acabar la sessió em regalen un ninot que han fet ells mateixos i que representa que sóc jo amb el llibre L'any dels polls a la mà. Em fa molta il·lusió. Com que saben que una de les meves passions són les bicicletes, em regalen una llibreta amb una bicicleta a la coberta. Vet aquí els detalls que t'arriben al cor i que et diuen que escriure per als més petits és una tasca que et produeix molta satisfacció. La veritat, jo mai he entrat en una biblioteca on m'esperava una colla de gent gran amb un somriure d'orella o orella i que ha aplaudit rabiosament quan m'ha vist arribar!"

David Nel·lo

Llegit 992 vegades Darrera modificació el Dijous, 26 març 2015 11:16

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar