header

Dilluns, 27 abril 2015 09:18

L'encontre de la Noemí Bagés i els seus lectors més joves a Sant Feliu de Guíxols. Lletres a les Aules

Publicat per 

L'endemà de Sant Jordi vaig arribar a l'Escola Baldiri Reixach, de Sant Feliu de Guíxols, amb diverses sensacions i emocions: d'una banda, una gran il·lusió; i, de l'altra, una certa inquietud. Per què? Doncs perquè –i és causa de totes dues- anava a conèixer els meus lectors més joves. Aquelles nenes i aquells nens amb qui vaig compartir tanta estona (el rellotge corria més del que és habitual) cursen 4t d'Educació Primària. Què podrien esperar de mi? I jo? Com podria explicar-los tot el que tenia ganes de dir-los? Per als qui no ho sabeu, us diré que sóc, des de fa divuit anys, professora de secundària. Allò que tenia al davant era ben bé un repte, i dels majúsculs!


Però en apropar-me a la porta del recinte la inquietud es va fondre, i va aparèixer la sorpresa. Era l'hora de l'esbarjo i tot d'infants jugaven al pati. Encara no havia arribat a tocar el timbre, quan vaig sentir: "La Noemí!", "És la Noemí!", "La Noemí ja ha arribat...". Les veus demostraven il·lusió i alegria, i anunciaven una rebuda immillorablement calorosa. Ja a l'aula, van escoltar amb molta atenció com m'agradava llegir de petita, com vaig començar a fantasiejar amb la idea d'escriure un llibre i com va anar, quan ja era gran, que vaig posar fil a l'agulla i va ser precisament el que havien llegit, Perdoni, a quin segle diu que som?, el que va omplir les primeres pàgines que vaig escriure.

cob perdoni a quin segle diu que som


Després, van fer tot de preguntes, molt interessants. Algunes, ja les tenien preparades i apuntades en paperets que custodiaven curosament sobre les taules. Altres, van ser fruit de l'espontaneïtat. Però us he de dir que n'hi va haver de ben difícils de respondre! Vam acabar amb sessió de fotografies, signatures, abraçades i molts, molts somriures. Per sempre més, guardaré el record d'aquesta estona i dels qui la van fer fabulosament inoblidable.

Noemí Bagés

Llegit 1132 vegades Darrera modificació el Dilluns, 27 abril 2015 09:47

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar