header

Dijous, 30 abril 2015 14:06

Anna Cabeza a Montcada i Reixac. Lletres a les Aules

Publicat per 

Al llarg dels anys, les mestres de 6è de Primària de l'escola El Viver de Montcada i Reixac i jo hem establert una relació molt pròxima. Cada any, pels volts de Sant Jordi, tinc el plaer de comentar a lectura del meu llibre Entre bastidors amb una cinquantena de nois i noies d'aquest centre i sempre en resulta una experiència molt interessant i divertida.

Els alumnes treballen el llibre a fons i hi ha curiositat per saber com es construeixen els personatges, d'on ve la idea de la història, quant de temps he trigat en escriure'l, d'on sorgeix el títol, per què he triat uns noms i no uns altres, si jo he viscut situacions semblants a les dels personatges, si quan començo a escriure tinc clar què passarà al final...

 

entre bastidors

 

M'agrada explicar que, més que buscar les idees per a les històries, aquestes em vénen a trobar. I que la petita llavor que dóna origen a la novel·la s'ha d'anar fent créixer amb molta paciència, treball i... passió. Si t'enamores de la història, ja no la pots deixar. Aquesta em sembla una idea-força que els pot servir per al futur: que en allò que facin hi posin totes les ganes. Ja ho deia Ray Bradbury: "Estima el que fas i fes el que estimes".
Un dels moments que més m'agrada de les xerrades té a veure amb les meves lectures preferides. Perquè aleshores els puc explicar la meva història d'amor amb Aventura en la aldea, d'Enid Blyton. Era el meu llibre predilecte quan tenia l'edat dels meus lectors i lectores d'Entre bastidors, i, amb el pas del temps i els canvis de casa, el vaig perdre. Fa pocs anys, buscant per Internet, vaig veure que una llibreria de vell de Madrid el tenia. El vaig comprar i me'l van enviar. Era exactament la mateixa edició que jo havia tingut i tinc la fantasia que és exactament l'exemplar que vaig perdre. Ara té un lloc d'honor a la prestatgeria perquè "No és boig qui a casa torna". Quan explico això, m'agrada molt observar les seves cares... Tan important pot arribar a ser un llibre? Doncs sí! I molt!
Des d'aquí vull enviar un agraïment a l'equip de mestres de l'Escola El Viver, que sap busca sempre la millor manera de comunicar la passió per la lectura.

Anna Cabeza

Llegit 976 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar