header

Dijous, 14 maig 2015 09:46

"Eulàlia, penso llegir tots el teus llibres!". Eulàlia Canal a l'Escola Manuel Ortiz de Juneda. Lletres a les Aules

Publicat per 

"L'aula on m'esperen els alumnes de 5è de l'Escola Manuel Ortiz de Juneda és àmplia. Quan arribo estan molt concentrats ideant un còmic. Arriba l'altre grup de 5è i l'Antonieta, la tutora, em presenta. Han llegit el llibre de La Palangana i el cas de l'àvia hortènsia, i em diu que els ha agradat molt i l'han trobat molt divertit.

la palangana i avia hortensia

 

Els explico que jo mateixa quan l'escrivia em petava de riure tota sola, que de totes les històries que he escrit és la que més m'ha divertit i una de les que ha fluït amb més facilitat. Ells tenen moltes preguntes i a mi m'agraden els nens i nenes que pregunten. L'hora passa volant. Passa quan t'escolten amb atenció i les preguntes els surten de dins, vull dir que són realment seves. N'hi ha per donar i per vendre: com perquè he triat parlar del tema de la mort, com m'he inspirat per inventar-me aquests personatges o quina part de la història m'ha agradat més escriure; o aquella pregunta, tan simple però tan profunda, de per què escric o com ho faig per inventar-me tota una història. I sempre em passa, intento respondre tan bé com puc però sento allò que s'escapa. Hi ha una part del sentit d'escriure, del desig d'escriure, del mateix fet d'escriure que s'escapa a l'explicació. M'hi acosto però no l'atrapo mai amb les paraules.

Al final de la sessió els dedico els llibres. Es l'hora del pati i em conviden a un cafè que accepto de gust. Em queda un viatge de tornada llarg i m'anirà bé. Els tutors em comenten que costa fer-los llegir, però quan troben un llibre que funciona s'engresquen tots. Cada any participen també al premi atrapallibres.

Quan surto de l'escola una nena des del pati em crida: "Eulàlia, penso llegir tots el teus llibres!". Somric i, em quedo amb això, haver encomanat a algú el desig de tornar a llegir."

Eulàlia Canal

IMG 3907

Llegit 1293 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 maig 2015 09:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar