header

Dilluns, 29 juny 2015 09:46

"Els tresors dels lectors". Ricardo Alcántara a Lletres a les Aules

Publicat per 

"Durant el curs escolar faig visites a escoles. En faria moltes més si tingués temps, perquè ho gaudeixo molt. Els mestres comenten que per als joves lectors és important conèixer les persones que inventen les històries i escriuen o dibuixen els llibres. Ho entenc i ho comparteixo. Els petits poden comprovar, sense que facin falta les paraules, que rere el llibre hi ha una persona normal i corrent, semblant al pare, a l'àvia o a la tieta, que té pràctica a deixar volar la imaginació i caçar paraules o imatges al vol i posar-les damunt el paper.

També dic als mestres que per a mi és molt important conèixer aquests aprenents que cada dia es reforcen en el difícil art de llegir. Realment aprenc molt amb ells, i no exagero. Fa unes setmanes vaig publicar un llibre i no estava del tot segur d'haver triat bé les il·lustracions. El dubte em tenia força inquiet. Vaig decidir ensenyar-les en una escola i als joves lectors els van agradar molt. "Quin descans!", vaig pensar reconfortat i ja no vaig tenir més dubtes; ells em van donar la resposta i sé que no menteixen.

benvingut ricardo alcantara

Fa uns dies, vaig anar a una escola per reunir-me amb els lectors de 2n curs. La trobada va ser entranyable, com passa la majoria de vegades. Quan estava a punt de marxar, un parell de nens em van donar un regal. Tots plegats havien construït un cofre (semblant al que apareix en un dels meus llibres), dins estava ple de ninots de plastilina que havien fet ells i que representaven personatges dels meus contes. A la tapa del cofre s'hi llegeix la següent inscripció: "Els nostres tresors". Donat que al llibre que havien llegit hi havien trobat vivències, aventures i emocions que són part del tresor de l'autor, van voler agrair-me amb un regal semblant. Els vaig donar les gràcies sense poder parlar, perquè en aquell moment no em sortien les paraules i perquè a vegades un gest expressa clarament allò que volem dir."

Ricardo Alcántara

Llegit 1025 vegades Darrera modificació el Dilluns, 29 juny 2015 09:59

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar