header

Dimarts, 22 setembre 2015 13:55

Conferència "Vida i època de J.M. Coetzee" a càrrec de Francesc Serés dins del cicle "El meu clàssic"

Publicat per 

Dimarts, 13 d’octubre, l’escriptor Francesc Serés impartirà la conferència “Vida i època de J.M. Coetzee” emmarcada dins del cicle “El meu clàssic” organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19:30 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i gratuïta.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència.

John Maxwell Coetzee (ciutat del Cap, Sud-àfrica, 1940) és un escriptor australià, d'origen sud-africà. En les seves obres, marcades per un estil simbòlic i metafòric, qüestiona el règim de l'apartheid i qualsevol tipus de racisme, i explora les seves negatives conseqüències en l'ésser humà i la seva societat.

Ha guanyat en dues ocasions el Premi Booker, el més prestigiós de la literatura en llengua anglesa, l'any 1983 per Life & Times of Michael K i el 1999 per Disgrace. Posteriorment, l'any 2003, fou guardonat amb el Premi Nobel de Literatura.

Francesc Serés (Saidí, 1972) és autor de les novel·les Els ventres de la terra (2000), obra finalista del Premi Pere Calders de Literatura Catalana l’any 1999 i guanyadora el 2001 del Premi Saputo de las Letras Aragonesas, en la modalitat de llengua catalana; L'arbre sense tronc (2001) i Una llengua de plom (2002), trilogia posteriorment publicada amb el títol De fems i de marbres (2003).

L'any 2004 fou guardonat amb el Premi Octavi Pellissa pel llibre de cròniques La matèria primera, que publicà tres anys després. L’any 2007, va rebre el Premi Crítica Serra d'Or de narració i el Premi Nacional de Literatura  per La força de la gravetat i l'any 2010 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Literatura en Llengua Catalana i el Premi de la Crítica de narrativa catalana per Contes russos, una antologia de contes d'escriptors russos imaginaris, heterònims de l'autor.

El llarg viatge d’A. (2010) va representar la seva primera obra adreçada al públic. Mossegar la poma (2012), recull de trenta-set relats breus sobre l’amor el desamor i La pell de la frontera (2014), Premi Crítica Serra d'Or 2015, són les seves darreres publicacions.

Per a Francesc Serés “J.M. Coetzee, a través de les seves obres, tracta de qüestionar i reconstruir constantment tot allò que ens constitueix com a homes i com a comunitat: la família, els amics, la societat, la sexualitat o el món laboral. És per tot això que Coetzee esdevé un autor imprescindible per entendre el món actual”.

 

Calendari El meu clàssic 2015

Francesc Serés al Qui és Qui

Llegit 1130 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 octubre 2015 13:29

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic