header

Dijous, 19 novembre 2015 13:34

Conferència " El meu Pessoa" a càrrec d'Isabel-Clara Simó dins del cicle "El meu clàssic"

Publicat per 

Dimarts, 1 de desembre, l’escriptora Isabel-Clara Simó impartirà la conferència “El meu Pessoa” emmarcada dins del cicle “El meu clàssic” organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19:30 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i gratuïta.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència.

Isabel-Clara Simó i Monllor (Alcoi, 1943) és escriptora, periodista i política. Considerada una de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha estat guardonada en múltiples ocasions. Entre d’altres distincions, el 1978 va rebre el Premi Victor Català per l’obra És quan miro que hi veig clar, el 1993 va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la per La Salvatge i el 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria literària. L’any 2001 va guanyar el Premi Andròmina de narrativa per Hum... Rita!: l'home que ensumava dones i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig, per En legítima defensa. L’any 2009 va rebre el premi Trajectòria en el marc de la Setmana del Llibre en Català. L’Ajuntament d’Alcoi li va concedir la medalla d’or de la ciutat i la va nomenar filla predilecta el 2013.

La seva obra ha estat traduïda a l'alemany, l'anglès, el basc, el castellà, el francès, el gallec, l'italià, el neerlandès i el suec.

Com a periodista, ha estat directora del setmanari Canigó i va ser columnista al diari Avui i ara al Punt Avui. També va ser Delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Isabel-Clara Simó considera que “el personatge Fernando Pessoa i la pluralitat de jos en la seva obra són enlluernadors” i destaca entre les seves obres el Llibre del desassossec que la va impactar fortament “per la seva atmosfera: la tristesa, l'escepticisme, la monotonia i el no sentit de la vida, m'hi anava submergint entre la depressió i l'admiració”. Per a l’escriptora d’Alcoi “la complexitat de l'estil de Pessoa, la multiplicitat de les seves veus a través dels heterònims, significa un trencament en la historia de la literatura. És per això que estem davant d'un fenomen complex, difícil i absorbent. El meu Pessoa no és un autor confortable, sinó un sotrac, un enlluernament, i a més provoca constants preguntes. És a dir: alta literatura”.

 

Calendari El meu clàssic 2015

Isabel-Clara Simó al Qui és Qui

Llegit 998 vegades Darrera modificació el Dilluns, 14 desembre 2015 09:34

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic