header

Divendres, 06 juny 2014 11:41

Primera conferència del cicle "El meu clàssic" a càrrec de Laura Borràs

Publicat per 

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, obrirà, el 19 de juny, a les 19 hores, el cicle "El meu clàssic" amb la primera de les conferències en la qual ens explicarà quina és la importància de llegir o rellegir els clàssics avui dia per entendre millor el present i poder preparar en òptimes condicions el futur. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (la Rambla, 7 de Barcelona). El meu clàssic és un cicle de trobades amb diversos escriptors rellevants de la literatura catalana que ens donaran a conèixer quin és l'autor o l'obra literària que ells consideren el seu clàssic per excel·lència. Totes les sessions són gratuïtes i l'entrada és lliure.

El cicle, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l'Arts Santa Mònica, vol ser segons Laura Borràs "un exercici de coneixement i divulgació del nostre passat literari per projectar-lo vers el futur, per comentar-lo a partir d'una irradiació textual que vinculi els textos seleccionats a altres textos, que en mantingui la vigència, que els continuïn fent cobejables i atractius per a un públic actual". En definitiva, el que pretenem amb aquest cicle és "girar els ulls vers el passat, conèixer els nostres clàssics, per estar en disposició de preparar el futur, coneixent el passat".

Properament publicarem les dates de totes les sessions. De moment us deixem el llistat dels tàndems clàssic/escriptor previstos: 

 

ANTÍGONA JORDI COCA

CHARLES BAUDELAIRE - PERE ROVIRA

CHARLES BAUDELAIRE - VICENÇ PAGÈS JORDÀ

ENRIC DANOY - JOAN DANIEL BEZSONOFF

“L’ARPA D'HERBA” (1951), DE TRUMAN CAPOTE - LLUÍS ANTON BAULENAS

CERVANTES - CARME RIERA

J.M. COETZEE - FRANCESC SERÉS

DANTE I LA COMÈDIA - JOAN F. MIRA

LLEGIR HOMER: UNA INTRODUCCIÓ A L'ODISSEA - JOAN F. MIRA

JORGE LUIS BORGES - MANUEL BAIXAULI

JOAN VINYOLI - JORDI LLAVINA

MERCÈ RODOREDA - MARIA BARBAL

MERCÈ RODOREDA - MARTA PESSARRODONA

QUATRE QUARTETS (FOUR QUARTETS) DE T. S. ELIOT - JOSEFA CONTIJOCH

 

Llegit 5855 vegades Darrera modificació el Divendres, 18 juliol 2014 12:09

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic