header

Divendres, 04 juliol 2014 14:25

CONFERÈNCIA DE JORDI COCA: “ANTÍGONA” DE SÒFOCLES DINS DEL CICLE “EL MEU CLÀSSIC”

Publicat per 

 

Dijous, 10 de juliol, l'escriptor Jordi Coca impartirà la conferència "Antígona" de Sòfocles emmarcada dins del cicle "El meu clàssic" organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l'Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

Per a Jordi Coca Antígona "és un dels punts culminants de la tragèdia àtica i suposa la possibilitat de referir-nos tant als aspectes formals com a aquells continguts que tenen a veure amb les contradiccions d'una societat democràtica que, alhora, està transitant d'unes lleis i unes actituds ètiques diguem-ne tradicionals, a unes de noves sorgides de la guerra i de la necessitat de pacificar la societat. La idea central de justícia és capital si l'entenem en constant evolució i no pas de manera tancada i immòbil".

Jordi Coca és escriptor i dramaturg. Les seves obres de narrativa s'han traduït al castellà, anglès, francès i italià i és considerat un dels membres destacats de l'anomenada generació literària dels 70. Durant la seva trajectòria ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals destaquen el premi Documenta, el premi Josep Pla, el Premi Nacional de la Crítica, el Ciutat de Palma, el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil i el Premi Sant Jordi de novel·la, entre d'altres. Gran part de la seva carrera professional ha estat vinculada a l'Institut del Teatre.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D'aquesta manera noms de la literatura catalana faran de lectors i compartiran el valor de la lectura d'un clàssic de referència que ha estat d'una especial importància. En aquest cas els escriptors ens donaran el seu punt de vista com a lectors.

Llegit 6271 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 desembre 2014 15:14

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic