header

Dimecres, 15 octubre 2014 15:29

Conferència “Cervantes” a càrrec de Carme Riera, dins del cicle “el meu clàssic”

Publicat per 

 

Dimecres, 29 d’octubre, l’escriptora Carme Riera impartirà la conferència “Cervantes” emmarcada dins del cicle “El meu clàssic” organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i gratuïta.

Diu Carme Riera: “una enquesta entre els  principals escriptors d’arreu del món, patrocinada pel Club Noruec dels Llibres, feta a començaments del segle XXI, sobre quin o quins autors de totes les èpoques i en qualsevol llengua eren els millors o el que és el mateix, quins eren els clàssics imprescindibles, atorgà a Cervantes el primer lloc. Cervantes obtingué més vots que o Homer o Shakespeare.  És per això, perquè es considerat el primer clàssic internacional, que penso que és interessant parlar d’ aquest autor i  de la seva obra".

La conferència tindrà quatre eixos:

Primer: Una pinzellada sobre la vida de Cervantes.

Segon: La fonamental importància de El Quixot, com a primera novel·la moderna.

Tercer: Les influències posteriors a la literatura europea.

Quart: La relació de Cervantes i El Quixot amb Barcelona.

Carme Riera (Palma, 1948) és catedràtica de literatura espanyola i escriptora en llengua catalana. Es donà a conèixer l’any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, considerat un best-seller de la literatura catalana. A banda de la producció narrativa, la fecunda activitat literària de Carme Riera, en paral·lel a l'activitat docent i investigadora a la UAB, comprèn obres en gèneres tan diversos com l'assaig i la crítica literària.

Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el premis Prudenci Bertrana de novel·la de 1980 per Una primavera per a Domenico Guarini; el Ramon Llull de 1989 per Joc de miralls; el Josep Pla de 1994 per Dins el darrer blau, novel·la històrica que va rebre també els premis Joan Crexells, Lletra d'Or, el Nacional de narrativa del Ministeri de Cultura i l'Elio Vittorini del Departament de Turisme de Siracusa. La Generalitat de Catalunya li va concedir, el 2000, la Creu de Sant Jordi. L'any 2013 va ser escollida membre de la Real Academia Española.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència que ha estat d'una especial importància. 

Carme Riera al Qui és Qui

Llegit 4473 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 desembre 2014 15:20

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic