header

Dilluns, 17 novembre 2014 09:43

Conferència sobre Joan Vinyoli a càrrec de Jordi Llavina, dins del cicle "El meu clàssic"

Publicat per 

Dimecres, 26 de novembre, el comissari de l’Any Vinyoli Jordi Llavina impartirà la conferència sobre la poesia de Joan Vinyoli emmarcada dins del cicle “El meu clàssic” organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i gratuïta.

Per a Jordi Llavina Joan Vinyoli “és un clàssic de les nostres lletres, però, fins i tot, un clàssic europeu. De fet, la seva lírica entronca amb un dels grans corrents de la poesia europea del segle XX: sobretot, el representat per Rilke (que el barceloní va traduir admirablement al català), però, al meu entendre, també per Kavafis i, per què no, per alguns hermètics italians, com Montale o Quasimodo. És una poesia molt valuosa, perquè el nostre autor, a més a més, tenia una consciència absoluta de ser poeta, i el ple convenciment —anava a dir la missió— de dur a bon port la seva vocació. De morir per la causa, per entendre’ns (de “cremar en cant”, com diu un dels seus versos), però, molt abans que això, de viure apassionadament i lliurada per aquesta alta comesa del vers i la seva veritat, per la causa autèntica i radical de la seva existència”.

Jordi Llavina (Gelida,1968) és escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió. Es va donar a conèixer l'any 2001en guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile. En el terreny de la poesia, va guanyar, el 2006, el Premi Ciutat de Mallorca gràcies al recull La corda del Gronxador; i, l'any 2007, el Premi Alfons el Magnànim i el Premi Serra d'Or de poesia amb l'obra Diari d'un setembrista. L'any 2011 guanyà el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia per Entrada de fosc.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència.

Web Any Vinyoli

Joan Vinyoli al Qui és Qui

Jordi Llavina al Qui és Qui

Llegit 3415 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 octubre 2015 13:25

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic