header

Divendres, 24 abril 2015 12:27

EL MEU CLÀSSIC 2015. PRIMERA SESSIÓ A CÀRREC DE PERE ROVIRA

Publicat per 

Reprenem el cicle "El meu clàssic" amb noves propostes per aquest 2015. Com l’any passat totes les sessions tindran lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona) a les 19 :30 hores i s'emetran en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada a totes les sessions és lliure i gratuïta.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència que ha estat d'una especial importància. 


La sessió inicial serà el 5 de maig de 2015 i sota el títol “Charles Baudelaire, voluntat i embriaguesa” anirà a càrrec de l’escriptor Pere Rovira. Segons l’escriptor “la poesia de Baudelaire obeeix impecablement les normes de la preceptiva: versos i estrofes d’estirp clàssica, paraules esculpides amb una rara perfecció. En aquest territori, aparentment, Baudelaire no pretén innovar. Alhora, però, amb uns motllos suposadament tradicionals, diu coses que potser no havia dit mai ningú”.

Pere Rovira i Planas (Vila-seca de Solcina, Tarragonès, 1947) és poeta, novel·lista, assagista i traductor. Doctor en filologia, és professor emèrit de la Universitat de Lleida, on ha treballat durant més de trenta anys impartint assignatures de poesia moderna. Ha traduït la poesia de Baudelaire i ha publicat les novel·les L'amor boig (2007), Premi Ciutat de Barcelona i Les guerres del pare (2013). La seva obra poètica ha estat reconeguda amb diversos premis com el Vicent Andrés Estellés de poesia 1980 amb Distàncies, el Jocs Florals de Barcelona, 1985 i 1988 per les obres Amb el temps i  Alba i ressaca respectivament o el Premi Carles Riba 2002 amb La mar de dins.

Pere Rovira al Qui és Qui

Llegit 2064 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 octubre 2015 13:38

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic