header

Dimarts, 12 maig 2015 13:14

Conferència "Pere Calders: l'humor que ens reconeix" a càrrec de Cèlia Sànchez-Mústich dins del cicle "El meu clàssic"

Publicat per 

Dimarts, 19 de maig, l'escriptora Cèlia Sànchez-Mústich impartirà la conferència “Pere Calders: l’humor que ens reconeix" emmarcada dins del cicle “El meu clàssic” organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica. La sessió tindrà lloc al claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) a les 19:30 hores i s'emetrà en streaming a www.artssantamonica.cat. L'entrada és lliure i gratuïta.

Segons Cèlia Sànchez-Mústich, “Pere Calders, fent de l’humor escàner i lent d’augment alhora, posa de manifest la naturalesa humana en les seves múltiples capes i filigranes, però s’hi desborda amb tanta ironia (o càlid cinisme?) com compassió, una mescla que només té un nom i és empatia: reconèixer més enllà de conèixer. És per això que l’escàner no ens irradia amb judicis ni la lent d’augment ens distorsiona amb prejudicis”.

Cèlia Sànchez-Mústich (Barcelona, 1954) és poeta, escriptora i dinamitzadora cultural. La seva obra aplega poesia, novel·la, narrativa breu i narrativa de no ficció. Durant la seva trajectòria ha rebut diversos premis com el Mercè Rodoreda de narrativa 1999 amb El tacte de l’ametlla, el Miquel de Palol de poesia 1996 amb Taques, el Serra d'Or de poesia 2010 amb A la taula del mig o el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre 2010 amb On no sabem.

Com a dinamitzadora cultural ha promogut diversos projectes de difusió de la poesia com ara les trobades poètico-musicals a Lailo, una rebotiga del Raval, durant cinc anys, i la singular Festa de la Poesia a Sitges que dirigeix juntament amb el poeta i bioquímic Joan Duran i Ferrer des de l'any 2007.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana fan de lectors i comparteixen el valor de la lectura d'un clàssic de referència.

 

Cèlia Sànchez-Mústich al Qui és Qui

Calendari sessions "El meu clàssic 2015"

Llegit 1451 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 octubre 2015 13:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: El meu clàssic