header

Textos de Joan Maragall amb tria, dramatúrgia i recitat de Gemma Reguant a la Institució Montserrat de Barcelona

Joan Maragall, coratge i cor. 

El poder de Maragall

Avui dia 5 és carnaval. Ens hem despistat una mica triant la data. Trobo unes mestres entusiastes de la poesia i uns alumnes disfressats de zebra, dimoni, gallina, conill, dòmino, bebè,..

Apa som-hi, endavant amb el recital.

Comencem (fent cas al gran poeta que ens ocupa) creant un “temple a la paraula, que amb la seva força creadora a tot transcendirà”.

Un cop creat aquest temple podem anar de visita a la peça de teatre en vers que ha escrit Maragall escoltant un fragment a dues veus de Nausica. Olorem amb ella l’èpica i vivim el teatre.

Enfilem la poesia dramàtica de Maragall i l’adolescent queda colpit amb el vessant salvatge Maragallià. L’atenció és absoluta. Quin impacte aquestes paraules!

Arribem a la darrera part del recital on entrem a la poesia lírica.

I es crea internament una pregunta: Podrem el dia de carnestoltes, amb els tambors que sonen al pati, viure el silenci de La Fageda d’en Jordà o el Cant Espiritual?

Sí, absolutament sí.

Maragall tot ho pot.

Podem escoltar el silenci i com ens transformem també en l’ànima de les flors o en l’ànima del torrent,...

Emocions fortes, descobertes, reflexions, llàgrimes tendres, preguntes en acabar i sobretot paraules i ritme, paraules i ritme, ... PARAULES I RITME d’aquest mag transformador que és Joan Maragall.

I, com diu el nostre immens POETA“si haveu sentit una paraula viva, una sola... llavors feliç jo, feliços vosaltres”.

Gemma Reguant

 

gemmareguant2 opt

Llegit 819 vegades Darrera modificació el Dilluns, 29 febrer 2016 13:35