header

Mireia Chalamanch i Joan Carles Navarro acosten la poesia catalana a les parelles lingüístiques del CNL de Sabadell

Reproduïm l'article publicat al web del CNL de Sabadell

Les parelles lingüístiques sabadellenques reciten poesia amb accent de dona

El dimecres 16 de març una vintena de participants en el VxL de Sabadell es van aplegar al Casal Pere Quart per participar en el taller de lectura poètica "Vers la poesia", impartit per Mireia Chalamanch i Joan Carles Navarro.

L'activitat s'emmarcava en els actes de celebració del Dia de la Dona i del Dia Mundial de la Poesia i va comptar amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. L'acte estava enfocat a treballar l'oralitat i acompanyar els participants, voluntaris i aprenents de les parelles lingüístiques sabadellenques, en la lectura de poesies de dones catalanes prèviament seleccionades. Tot i l'heterogeneïtat del grup, es va crear un "clima de confiança que va generar un espai distès i molt interessant on les emocions sorgien contínuament a flor de pell", com ho defineix el Manel. Alguns van descobrir la poesia, com va reconèixer la Maria: "sempre havia dit que a mi la poesia no em deia res i la meva gran sorpresa és que vaig sortit amb una sensació que no puc descriure, que em va durar fins ben entrada la nit...". O com ho va descriure la Núria: "mai hagués pensat que la poesia  fos tant vibrant i intensa. Per fi algú m'ha fet entendre i estimar la poesia!".

La satisfacció, però, va ser mútua, perquè per als conductors del taller "sentir la diversitat de veus i com cada persona va anar expressant-se i compartint a través de la poesia va ser tot un regal". En general, doncs, es va crear una complicitat molt potent entre tots els assistents, que van gaudir  la poesia des del gust de dir-la i escoltar-la.

 

chalamanch2chalamanch3

Llegit 775 vegades Darrera modificació el Dimarts, 22 març 2016 12:33