header

Crònica del recital "Dones Poetes" a l'escola de Rellinars, per Gemma Reguant


Arribo a l’escola de Rellinars i els grans ja han preparat l’escenari. Que bé, és magnífic, és una aula molt acollidora. Els docents, les criatures i jo mateixa estem a punt. Hi ha desig de dir i desig d’escoltar. Comencem.
REllinars2 optEls nens i nenes estan molt encuriosits. Es nota en el silenci actiu de l’escolta, i de seguida que començo es posen a respirar amb mi. Respirem junts aquests poemes extraordinaris de poetes catalanes.
Escolten i reaccionen sobretot amb els seus ulls que se’m fan infinits encara passats els dies. M’estreno amb els més petits de primària i m’adono que la poesia lliga bé amb la canalla, fins i tot a primer.
Escolten tots i totes, des de primer fins a sisè. La seva sensibilitat fa que les paraules entrin dintre seu amb facilitat, per tots els porus.
Grans i petits estan atents, immensament desperts i oberts, i a mi em sembla que cada poema el viuen ben endins.
A l’escola, els grans també han escrit i dit alguns poemes aquest curs. I també n’han estudiat. I estan molt interessats en això de recitar poemes.
Han escoltat atentament poemes de Dolors Miquel, Pilar Canela, Olga Xirinacs, Montserrat Riba Romeva, Cinta Mulet, Marta Pessarrodona, Rosa Victòria Gras, Montserrat Abelló, Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster, Maria Àngels Anglada, Maria Beneyto, Joana Raspall, Rosa Leveroni, Maria Antònia Salvà i Clementina Arderiu. Per aquest ordre.
Un dels alumnes, en Nil si no em falla la memòria, m’ajuda a acabar el recital fent sonar una petita caixa de música.
Després fan preguntes, responc, xerrem una estona, m’expliquen coses i se’n van cap a altres classes. Jo cap a casa, ben feliç.
Moltes gràcies ILC i Laura Borràs per aquesta tasca tan bonica i tan necessària que crearà més amants de la poesia. Moltes gràcies mestres per la vostra tasca meravellosa. I nens i nenes, moltes gràcies pels vostres ulls i vida en els poemes, ha estat un plaer immens.

Gemma Reguant

Llegit 281 vegades Darrera modificació el Dilluns, 20 febrer 2017 13:54