header

Lletres a les Aules/En Veu Alta: Ares Marí Durany, estudiant de secundària de l'Institut la Serra de Mollerussa, fa la crònica de la visita de Rosa Vila al centre

Un taller amb Rosa Vila

El passat dimecres, 27 de gener,va venir a l’INS La Serra, de Mollerussa, l’actriu Rosa Vila, que és llicenciada en Art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha obtingut el premi extraordinari de final de carrera de la seva promoció (1982-1985). Estudià també, música i cant. Ha treballat en més de vint obres de teatre. En el seu repertori ha interpretat textos de Shakespeare, Txèkhov, Lorca, Eric Emmanuel Schmit, John Patrick Shanley, Josep Maria de Sagarra, Àngel Guimerà, Jordi Casanovas i Neil Simon. En televisió ha participat en diverses sèries com Laberint d'ombres, Rosa, El joc de viure, Des del Balcó, El Comissari o Ventdelplà. Ha rebut el premi de la crítica 1999 per La casa de Bernarda Alba i el premi Butaca 2011, per Sagarra dit per Rosa Maria Sardà.

Els seus dos últims treballs que ha fet en teatre han estat Els Feréstecs de Carlo Goldoni dirigit per Lluís Pasqual, i Pàtria de Jordi Casanovas ". Tots dos al Teatre Lliure de Barcelona.

Quan vam acabar el pati els alumnes de 1r d’ESO ens vam dirigir a la biblioteca, es va presentar, i vam fer la primera activitat. Primer vam parlar de la vergonya que passa la gent en un escenari o davant de molta gent, perquè en teníem molta, i com la podíem fer passar. L’activitat consistia a fer un soroll acompanyat d’un moviment i, llavors, l’havíem d’imitar.

A l’activitat següent ens havíem de posar al centre de la rotllana, fer una volta, mirant a tothom que hi havia, i dir: “Em dic ( i dir el  teu nom) i sóc aquí”.

Quan vam acabar de fer les dues activitats, la Rosa ens va llegir un parell de poemes de l’antologia treballada a classe i va fer sortir unes quantes persones a llegir el poema que havien elegit dies anteriors. A una nena, li va fer llegir un poema de Miquel Desclot rapejant o cantant. Va ser molt divertit.

A mi, personalment, em va agradar molt el taller que hem fet amb la Rosa Vila. No solament perquè la coneixia de Ventdelplà sinó perquè va demostrar ser una persona molt agradable i molt simpàtica.

Ares Marí Durany

1r ESO

INS La Serra (Mollerussa)

 

Institut La Serra 28-1-2015 2 opt

Llegit 1486 vegades Darrera modificació el Divendres, 06 febrer 2015 13:31