header

Dilluns, 16 març 2015 09:51

Un portal reuneix per primera vegada la història i tota la informació de les editorials catalanes

Publicat per 

S'ha presentat el nou portal Patrimoni d'editors i editats de Catalunya, que per primer cop reuneix en un mateix web informació detallada sobre el patrimoni editorial d’editors, autors, il·lustradors, etc. de Catalunya. El portal ha estat desenvolupat per la Biblioteca de Catalunya, que el gestionarà, i ha comptat amb el suport del Gremi d’Editors de Catalunya i amb  l’assessorament desinteressat de Sergio Vila-Sanjuán, periodista i escriptor, expert en el sector del llibre i la lectura.

El portal aplega principalment els fons conservats a la Biblioteca de Catalunya i a l’Arxiu Nacional de Catalunya, però també a d’altres institucions. Actualment conté 27 registres d’editorials; 4 d’editors literaris; 591 registres d’editats (524 d’autors i 67 il·lustradors); registres de 289 col·leccions; 36 premis; 27 revistes, i està il·lustrat amb 291 imatges. La intenció és que el nou portal incorpori regularment els fons nous que s’identifiquin per tal d’informar del seu contingut i de la seva localització.

Totes les editorials consultables al portal tenen seu a Catalunya. Els editats, en canvi, poden tenir procedències i orígens molt diversos. En tots els casos s’informa de la localització dels fons quan s’ha pogut esbrinar. Aquesta identificació facilita la tasca de recerca a l’investigador i promou la preservació de la memòria dels editors i dels editats a Catalunya.

El Portal promou la preservació i el descobriment del patrimoni editorial; proporciona un accés únic als fons i arxius d’editors i autors; contribueix a la internacionalització del patrimoni i la    cultura catalana a través de les seves indústries culturals; posa en valor els fons personals d'autors i editorials a través de la seva vinculació,  i garanteix la disponibilitat de l'edició històrica per a futures publicacions

 

 

Llegit 1268 vegades Darrera modificació el Dilluns, 16 març 2015 10:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar