header

Dijous, 01 febrer 2018 10:03

Cartografia del desig "Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló. Les arrels d'una amistat"

Publicat per 

La Biblioteca de Catalunya acull una nova Cartografia del Desig, titulada Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló. Les arrels d'una amistat, dedicada a la memòria de les dues poetes. Tindrà lloc el dijous 8 de febrer, a les 21h30, a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya (carrer de l'Hospital 56, de Barcelona). 

"Aquesta conferència cartografiada imagina la Montserrat Abelló que havia hagut de començar de nou, reprendre la vida amb la família a Barcelona, després d'un llarg exili i la Maria-Mercè Marçal que surt de la letargia obligada pel franquisme i inicia una intensa activitat política i una vida personal trencadora. Retrata dues vides paral·leles durant un temps, que coincideixen en espais comuns, en conferències, seminaris i xerrades feministes, sovint al bar-biblioteca que el col·lectiu LaSal obre al carrer Riereta número 8 del Raval. I mostra com ben aviat, els primers contactes entorn de la lluita feminista i la poesia, les acosta fins a convertir la relació en amistat. 'Una amistat -per dir-ho amb mots de Maria-Mercè Marçal- que té les arrels en la poesia i en el feminisme compartits'" -explica la directora de l'espectacle, Araceli Bruch. 

Un espectacle amb teatre de cambra, música, poesia, dansa i vídeo de creació.

Organitzen: la Biblioteca de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, el Pen Català i la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Més informació, programa i fitxa tècnica

Llegit 317 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 febrer 2018 11:49

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar