header

Qui és qui. Índex d'autors

s_bennasar

Bennasar i Llobera, Sebastià


Altres dades biogràfiques

ESTUDIS: llicenciat en Humanitats i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra

ALTRES DADES RELLEVANTS: Entre el 2009 i el 2013 va residir a la ciutat de Lisboa, on va contribuir a la creació del Casal Català de Lisboa i de l'associació Catalunyapresenta.

Col·laboracions habituals en mitjans de comunicació, i en revistes científiques i culturals

Diari de Balears, Diario Baleares, Espira, Bearn, Bearn Black, Capicua

Ajuts de la Institució de les Lletres Catalanes

Altres dades literàries

Director de l'espectacle 'Tempestat de flama', en homenatge a Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Adaptador, amb Anna Cordils, del llibre 'Més caçadors de paraules'. Editor de Els caus secrets. Antologia d'escriptors dels Països Catalans posteriors al 1972 (2013). Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys, i Tiana Negra, dedicat a la novel·la negra en català. També imparteix cursos d'escriptura creativa en diferents centres cívics de Barcelona i en llibreries de tot el territori de parla catalana i coordina tres clubs de lectura en biblioteques de Barcelona.

Llibres publicats

Aquest autor està inclòs al programa:

Lletres

  • Sebastià Bennasar i Llobera (Palma27 d'abril de 1976) és periodista, escriptor, traductor crític literari mallorquí.[1] Ha treballat onze anys com a periodista a les redaccions del Diario Baleares i de Diari de Balears, on ocupà el càrrec de cap de Cultura. Fou crític literari del suplement l'Espira des de 1999 fins a la seva desaparició el 2013 i de la pàgina web Llegir en Cas d'Incendi i la revista Bearn. Ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2009) i és Màster en Història del Món (2011) per la mateixa universitat.

    Actualment, treballa en el seu doctorat i col·labora amb diferents editorials fent informes de lectura i traduccions del portuguès al català i al castellà, i del català al castellà i a la inversa. Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys i Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català. Juntament amb el periodista Carles Domènec ha creat Bearn, un projecte que inclou una escola d'escriptura i de cursos culturals, una revista literària, i una agència de comunicació cultural.

    El 2014, juntament amb Josep Pich Mitjana, Joan Pastrana, Josep Contreras i Laura Baeza ha impulsat Nova Editorial.

    És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i del PEN Català, i des de juny del 2015 es membre de la junta directiva d'aquesta entitat, com a vocal de Drets Lingüístics.

    (Extret de la Viquipèdia, que ell mateix referencia al seu blog https://sebastiabennasar.wordpress.com .)

(Prem la imatge per desplegar la informació.)

Actualitzat per última vegada:

Dilluns, 15 maig 2017