header

Qui és qui. Índex d'autors

pilar_opt

Godayol Nogué, Maria Pilar

  • Manlleu, Osona 1968
  • Nom/s de ploma: Pilar Godayol

Altres dades biogràfiques

Doctora en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona, és traductora jurada i professora titular del departament de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Des del 2001, coordina el grup de recerca consolidat Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació” (GETLIHC) de la UVic-UCC, en el marc del qual ha estat la investigadora principal de diferents projectes competitius I+D.

Ha participat en congressos nacionals i internacionals i ha publicat diversos articles en revistes científiques, llibres i capítols de llibre sobre gènere i traducció, censura i traducció, historiografia feminista i traducció, i estudis biogràfics.

Coordina la col·lecció “Biblioteca de Traducció i Interpretació” i és assessora de la col·lecció “Capsa de Pandora”, ambdues d’Eumo Editorial. 

Ajuts de la Institució de les Lletres Catalanes

  • Ajuts a la traducció al català d'obres literàries en altres llengües - 2000 - Veus xicanes. Contes
  • Ajut a la creació d'obres literàries en llengua catalana - 2002 - Germanes de Shakespeare: 20 del XX
  • Ajut a la recerca sobre moviments, obres, crítica literària o autors de literatura catalana - 2017

Llengües a les quals ha estat traduïda la seva obra

castellà, italià

Llengües de les quals ha traduït al català

anglès

Altres dades literàries

Editora dels volums: Converses amb catalanes d’avui (Eumo Editorial, 2012); Traducción / Género / Poscolonialismo (La Crujía, 2008) [amb Patrizia Calefato]; Catalanes del XX (Eumo Editorial, 2006).

Llibres publicats

Actualitzat per última vegada:

Dimarts, 07 novembre 2017