header

Divendres, 20 juny 2014 08:55

SEGONA ÈPOCA, I UNA OBRA COM UNA CASA

Publicat per 

Sí, el nostre va ser un projecte que va nàixer de manera espontània a la xarxa, a partir d'un tuit, del ressò del seu retuit i de l'intercanvi d'alguns DMs.

Ens havíem escrit en un dels primers correus: Potser el més fàcil és que comencem a donar veus als nostres TL sobre el fet que posem en marxa el Club de Lectura (li diem així definitivament?).

No, finalment, en vam dir @llegimipiulem.

Molts de vosaltres ja en coneixeu la història. Era juny de 2010, Judith Vives (@judithvives) havia trobat una informació sobre un club digital de lectura que aquells dies era popular als EUA i al caliu d'aquell tuit, d'un seu retuit i d'una certa rèplica del projecte ens hi vam aplegar també Neus Pinart (@npini) i Laura Santacruz (@lalectora).

De manera que, des d'aleshores fins el gener de 2013, vam anar proposant i fent tertúlia a Twitter sobre obres de literatura catalana (amb aquesta crònica del primer any i tots els altres rastres, és fàcil resseguir-ne la trajectòria).

Després d'aquests tres anys vam (necessitar) aturar-nos, per descansar, per mirar-nos-ho, per repensar-nos, per... Mai, però, no vam imaginar que aquest temps de no llegiripiular havia de ser -i de fer-se'ns- tan llarg. I tan d'alguna manera silent... Ens sap greu no haver-ho previst i explicat degudament a tothom que ens hi havia acompanyat i que ho ha continuat fent.

Ara encetem una nova etapa. I ho fem, també, en col·laboració i amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Agraïm en aquest punt a la directora de la institució, Laura Borràs (@LauraBorras), l'interès pel projecte i la confiança que ens fa.

No modifiquem la nostra dinàmica (triem una obra de literatura catalana, hi associem una #etiqueta i un període de tertúlia, i en compartim aleshores la lectura a Twitter), ni minva el nostre entusiasme; és per això que ara eixamplarem el temps que dedicarem a cada obra.

Així, inaugurem aquesta segona època amb La cinquena planta, de Manuel Baixauli. Una obra com una casa, les pregoneses de la qual ens han colpit, i que hem gaudit molt. Baixauli afirma que aquesta obra no l'ha escrita sinó que li ha succeït, i ell mateix ens en llegeix l'inici d'aquesta història.

Posem en marxa, doncs, la nova tertúlia, que seguirem amb l'etiqueta #La5aplanta, i sobre la qual, aviat, rebreu més propostes. Una tertúlia en què també rebrem la visita de l'autor @homemanuscrit, amb qui podrem fer una tuit-tertúlia.

Ens engresca encara més pensar que la compartireu (com abans) amb nosaltres!

Us hi esperem!

Llegit 4762 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 juliol 2014 09:24

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar