header

El blog de la Institució

Dimarts, 29 novembre 2016 09:50

Homenatge a Joaquim Carbó

Dimecres, 23 de novembre, va tenir lloc l'acte d'homenatge a Joaquim Carbó, autor del llibre La casa sota la sorra, entre molts d'altres, tot un best-seller de la literatura infantil i juvenil catalana, referent per a moltes generacions de lectors i del qual enguany celebrem el 50è aniversari de la seva publicació. 

En l'acte d'homenatge, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l'editorial Estrella Polar, hi van tenir un protagonisme especial els lectors del Què Llegeixes (QL).

Ens ho explica l'Ester F. Matalí, coordinadora del QL:

Durant el mes de setembre hem estat homenatjant Joaquim Carbó de la millor manera que sabem fer-ho els lectors, que és llegint-lo. Hem celebrat els cinquanta anys de La casa sota la sorra amb una lectura compartida a la web, moderada per Albert Carol. que hem tingut la sort de cloure presencialment amb l’autor ja que vam participar en l’homenatge que ahir 23 de novembre es va celebrar al centre d’Arts Santa Mònica, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l’editorial Estrella Polar.

L’homenatge començava amb un photocall “temàtic” on els lectors, amics i admiradors de Joaquim Carbó van poder viatjar amb l’autor, enjogassat i content, dins d’un jeep (imatges) que evocava les aventures dels seus personatges Pere Vidal i Henry Balua.

Passaven pocs minuts de les set de la tarda, quan ja tothom tenia la xapa commemorativa i la postal de la ILC, i Carme Callejón iniciava l’acte presentant Núria Cadenes, encarregada de glosar la figura de l’escriptor. Cadenes va fer-ne un elogi emocionat, fent èmfasi en la figura de Carbó com un “senyor escriptor” que tracta els seus lectors com a persones intel·ligents, que transmet valors, que respecta i honora la llengua, i que, en definitiva, ha demostrat que en català es podia escriure sobre qualsevol cosa, en una època en què no era gens fàcil fer-ho.

Després d’aquesta glosa va projectar-se un fragment de l’entrevista a Joaquim Carbó gravada per la Institució de les Lletres Catalanes el 2014 i que podeu trobar íntegrament en aquest enllaç

La següent intervenció va ser la d’Ignasi Blanch, coordinador de l’exposició d’il·lustracions de La casa sota la sorra, que en cinc minuts va poder explicar-nos el treball dels seus alumnes, mentre es projectaven les il·lustracions.

Seguidament va ser el torn de Patrizia Campana, l’editora d’Estrella Polar que va anunciar-nos que tot just ara s’endegarà la segona edició de l’edició commemorativa de La casa sota la sorra i altres aventures d’en Pere Vidal.

Seguir llegint la crònica sencera del Què Llegeixes

Galeria i photocall

 

Llegit 509 vegades Darrera modificació el Dimarts, 29 novembre 2016 12:23

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar