header

El blog de la Institució

Dimarts, 30 maig 2017 09:39

Els "Mannequin Challenge" de les escoles de Castelldefels, per Maite Carranza

Ja fa alguns anys que visito les Escoles de Castelldefels que llegeixen el meu llibre Vols ser el nòvio de la meva germana? a través del programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

Acostumo a fer entre dues o tres trobades a la  Biblioteca Municipal i mai no m’avorreixo. El seu nivell d’interès i d’implicació amb l’activitat és força alt i, sobretot, tenen la virtut de fer-me passar una bona estona.

El secret? El CRP de Castelledefels demana  als Centres un treball creatiu entorn al llibre llegit i els en fa una proposta. Si els darrers anys eren divertídíssims book trailers de recomanació,  aquest cop m’han sorprès amb una nova modalitat:  Maquennin challenge. Imatges congelades de la novel·la, amb fons musical, interpretades pels alumnes. 

No s’hi val el “jo no hi jugo”. Per representar les escenes mudes han d’haver llegit el llibre amb atenció, han d’haver discutit entre ells, han d’haver “triat” aquell moment especial que  els ha interessat i després: repartit els papers, assajat, disfressar-se, actuar, filmar-ho i muntar-ho. Déu n’hi do!  

Curioses les seves tries. Val a dir que n’hi havia de platges de guiris, de monopatins amb gat, de mares amb tovalloles i cartes i de gacs peculiars, com el de la batussa al peatge de Martorell, que m’han fer plorar de riure. Per qüestions de drets d’imatge no es poden fer públics tots els videos, només els que han estat autoritzats per l’escola, o sigui, el parell que adjunto.

Tot un  esforç d’imaginació, creativitat i participació dels xavals amb la lectura. I ratifico que ells, sobretot els lectors, estan encantats amb l’experiència i no oblidaran mai aquest llibre.

Felicitacions a tots els qui han participat  i molt especialment a la Mª Josep Oró, promotora de la iniciativa, i al personal de la Biblioteca ( magnífica per cert).

Maite Carranza

 

 

Llegit 214 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 juny 2017 09:13

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar