header

El blog de la Institució

Dilluns, 19 juny 2017 11:11

LLETRES EN VIU. TONI ORENSANZ. BIBLIOTECA MONT-ROIG DEL CAMP I MIAMI PLATJA.

http://www.lletrescatalanes.cat/ca/programes/lletres-en-viu

La trobada que vam fer amb Toni Orensanz, va ser tot un èxit. El llibre que vam llegir era la novel·la " L’ESTIU DE L’AMOR".

En Toni és un gran comunicador, des de el moment zero, ens va seduir amb el seu discurs amè i directe. Gran coneixedor del territori i de la seva gent, va explicar-nos curiositats al voltant de la novel·la, “tothom coneix Horta de Sant Joan per la presència de Picasso, per cert, ell l’anomenava Horta de Ebro per no confondre-la amb l’Horta de Barcelona, però puc constatar, que a Horta, tothom recorda que el personatge important d’aquella estada va ser Fernande Olivier, la seva companya”

Tot i ser una novel·la, en Toni ens va demostrar que hi havia enllaçat diversos episodis històrics que van coincidir per aquelles dates, estiu de 1909, i ens va anar despullant els personatges, la majoria reals, amb noms reals. Ens va explicar la dificultat de treballar amb aquests noms reals i la tasca de comunicar-se amb les famílies, a fi i efecte, que aquest fet no provoqués malestar entre els veïns i familiars dels citats. Va dir, que la majoria s’ho van prendre molt bé i que fins i tot els va fer gràcia.

Mira si va ser amena la xerrada, que quan vaig mirar el rellotge havia passat una hora de més! Les trobades habituals són de 7 a 8 de la tarda, però en aquest cas sortíem a les 9, contents i satisfets. En Toni Orensanz és un escriptor proper i amable, tan que va venir amb tota la colla a fer una canyeta.


Judith Robert Masia
Conductora dels clubs de lectura de Mont-roig del Camp i Miami Platja
Biblioteca de Mont-roig del Camp i Miami Platja

Llegit 120 vegades Darrera modificació el Dilluns, 04 setembre 2017 13:41

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar