header

El blog de la Institució

Dilluns, 29 gener 2018 12:19

LLETRES EN VIU. SÍLVIA SOLER. BIBLIOTECA PÚBLICA RAMON BERENGUER IV D'ALMENAR Destacats

Publicat per 

La sessió del 25 de gener, a la Biblioteca d’Almenar, amb la Sílvia Soler, va ser a petició dels lectors/es ja que al nostre club de lectura té una bona colla de seguidors/es.

Això vol dir que l’èxit estava ja gairebé assegurat. Vàrem omplir la sala d’actes de la Biblioteca, unes 33 persones. L’autora va fer una introducció a la novel·la que ens havíem llegit “Un any i mig” per passar després al torn obert de preguntes i opinions dels lectors/es.

Sílvia Soler es va mostrar dolguda per la persecució actual cap a les institucions i la cultura catalana en general i va valorar molt positivament l’oportunitat que tenen els autors/es a través del projecte lletres en viu de poder parlar de tu a tu, i d’una manera calmada, amb els lectors/es.

Després d'escriure “L’estiu que comença” va explicar, va tenir ganes de fer una novel·la diferent,on no hi hagués morts ni forts canvis en l’estructura de la seva propera obra “Un any i mig” on l’autora relata la vida d’una família contemporània en aquest període de temps, amb uns  pares acabats de jubilar i quatre germans, que per diferents motius, han de marxar de casa a buscar-se la vida.

L’autora ens va explicar que per escriure les seves novel·les primer pensa el tema que vol tractar i des d’aquí neixen els diferents personatges i va creant la història.

En aquesta novel·la l’autora es planteja el tema de com la crisi ha alterat considerablement la vida de moltes famílies educades en un context diferent al model familiar al qual s’han hagut d’adaptar per tots els canvis socials des de l’any 2007 aproximadament fins ara. El llibre ens obre una finestra a la vida d’aquesta família en un moment conflictiu de les seves vides, i sortim d’aquestes vides amb les històries en un punt d’estabilitat.

El seu estil senzill i fàcil de llegir, ens planteja una història que enganxa i els personatges tenen veus diferents i estan escrits amb molta riquesa. Tot això fa de l’obra un llibre notable, emotiu i amb un punt de versemblança poc habitual; en definitiva, una novel·la fresca que ha agradat molt.

Lletres en Viu

Biblioteca Pública Ramon Berenguer IV d'Almenar

Llegit 84 vegades Darrera modificació el Dilluns, 19 febrer 2018 13:22

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera