header

El blog de la Institució

Dilluns, 19 febrer 2018 12:36

LLETRES EN VIU. RAMON SOLSONA. BIBLIOTECA TIRANT LO BLANC. BELIANES Destacats

Publicat per 

L'activitat va estar sempre plantejada des d'una mirada vivencial, compartir experiències amb els clubs de lectura de poblacions veïnes, i concretament amb les dones i els homes que tenen la mateixa afició, el gust per la lectura i el plaer de compartir-la amb un col·lectiu.  

Des de l'any passat que dediquem una tertúlia a aquesta iniciativa, amb el club de Vilanova de Bellpuig i per aquesta trobada vam comptar amb la participació del Club de Lectura de Sant Martí de Maldà. En total van assistir una cinquantena de persones, lectors/es del clubs abans mencionats i també altres aficionats als llibres del poble i poblacions veïnes. 


En Ramon Solsona va fer una primera introducció sobre l'argument principal del llibre, i a partir d'aquí els participants van anar fent preguntes, que l'autor va respondre. Moltes de les inquietuds dels lectors van anar encaminades en saber on comença la ficció i on acaba la realitat de la història que es narra; aspecte que es va anar abordant des de diferents perspectives. També vam parlar dels personatges, de la Rossita, com a element central i dels diferents orígens dels personatges que comparteixen escenari amb ella, fet que ens va portar a tractar l'aspecte concret de la llengua i els diferents registres escrits que apareixen a la novel·la, com també els estils literaris.

Un dels participants va explicar la seva vivencialitat relacionada amb l'argument del llibre, el lector en concret va viure en primera persona els fets narrats, ja que durant molts anys va ser conductor de l'Alsina Graells que feia la ruta de la Vall de Cardós.

Per finalitzar, es van abordar aspectes concrets de la novel·la, com el testimoni del diari El Caso, la mineria, els obres que es van fer a Cardós, els tecnicismes, el territori, la Guàrdia Civil, etc.

Els participants van gaudir de la trobada i pel que m'han comentat, van estar molt satisfets de poder compartir amb l'autor del llibre d'una forma tan directa; crec que serà una de les trobades que recordaran amb més entusiasme.


Nosaltres, des de la Biblioteca, també estem molt contents de poder adherir-nos al Programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes. Gràcies per tot Maite, esperem poder repetir una iniciativa com aquesta.

Marta Capdevila Guasch

Biblioteca Tirant lo Blanc

25266, Belianes

Facebook: Biblioteca Tirant lo Blanc Belianes


Llegit 170 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 març 2018 10:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera