header

El blog de la Institució

Dimarts, 27 febrer 2018 12:12

LLETRES EN VIU. EMILI BAYO. BIBLIOTECA SANT BARTOMEU. ALPICAT Destacats

Publicat per 

Anit va tenir lloc la trobada del club de lectura de la Biblioteca d’Alpicat amb l’escriptor Emili Bayo per comentar plegats la seva novel·la PUTA PASTA. La sessió es va desenvolupar al vespre, de 21.15 h a 23.15 h, a la sala de la Biblioteca. Van assistir 22 membres dels 29 que formen part del club. El nostre coordinador és l’escriptor i crític literari Andreu Loncà. El club funciona des de gener de 2010.

La novel·la va agradar molt i els lectors van voler conèixer detalls a l’hora de escriure-la, sobretot hi va haver molt debat amb el final obert de la novel·la i es van interessar per saber si hi hauria continuació de la història. L’Emili va assegurar que encara que hi hagués un altre llibre que agafés el mateix protagonista, el final d’aquest no es tocaria perquè la seva intenció era que quedés obert. Si alguna cosa tenia clara quan va començar la novel·la va ser l’inici i el final.

D’altra banda, van destacar el bon tractament dels personatges, l’estructura de la narració (abandonar al protagonista durant una bona part de la novel·la i centrar-se en un altre personatge), l’actualitat política i social malgrat ser una novel·la de l’any 2015 i la ironia de la veu narrativa. L’escriptor va parlar de les motlletes que havia anat deixant al llarg de les pàgines per arribar a saber qui marxava amb la Verònica, moltes de les quals van passar desapercebudes als lectors.

També van haver-hi preguntes més generals a l’escriptor, sobre els seus hàbits d’escriptura, la tria de temes i personatges, les seves preferències literàries, la tria de la llengua d’escriptura, etc.

Va quedar clar que l’ofici d’escriptor requereix un bon bagatge de lectures, llegir molt i variat, i escriure cada dia, l’Emili va deixar clar que la constància és primordial. És un escriptor molt proper i tots vam coincidir en què va ser una nit fantàstica.

 Lletres en Viu

BIBLIOTECA SANT BARTOMEU. ALPICAT

Llegit 183 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 març 2018 10:29

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera