header

El blog de la Institució

Dimecres, 28 febrer 2018 13:27

LLETRES EN VIU. FRANCESC PUIGPELAT AL CENTRE CULTURAL D'ALMACELLES Destacats

Publicat per 

El dia 21 de febrer al Centre Cultural d’Almacelles, vam celebrar una xerrada-col·loqui amb l’escriptor Francesc Puigpelat i Valls, autor de la novel·la Els Llops.

El grup de lectura havia llegit aquesta novel·la uns mesos abans i ens havíem fet arribar el seu interès per poder comptar amb la presència d’aquest escriptor ja que els hi havia semblat un llibre força interessant.

L’autor va fer una introducció a la novel·la per deixar pas al torn obert de preguntes i opinions dels presents  que van voler saber en que estava basada la novel·la i fins a quin punt mostrava vivències personals.

En Francesc va explicar que aquesta novel·la només la podia escriure ell ja que reflexa vivències personals que només ell pot conèixer.

Aquesta novel·la recorre diferents escenaris com la construcció del canal d’Urgell, la guerra d’Àfrica, la batalla del Segre durant la guerra civil i el maquis ja que per descobrir l’origen del crim que es el punt de partida de la història, caldrà remuntar-se fins al 1816 i resseguir la història d’amors, odis i revenges entre branques de la família Llop.

L’autor també va explicar com de teló de fons apareix Guifré el Pilós que va morir a mans de Lubb Ibn Mohamed, el mite de l’home llop, Juli Cèsar a Ilerda, un antiquíssim temple secret dedicat al culte al llop.

Tant els presents com l’autor es van mostrar força contents de com havia anat la xerrada.

 Lletres en Viu

Regidoria de cultura

Ajuntament Almacelles

Llegit 134 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 març 2018 10:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera