header

El blog de la Institució

Dimarts, 10 abril 2018 09:02

LLETRES EN VIU. CARE SANTOS. BIBLIOTECA SANT ANTONI M. CLARET DE SALLENT

Publicat per 
 
El Club de lectura de la Biblioteca organitza una tertúlia cada mes al voltant d’un llibre, però quan comptem amb la presència de l'autor sempre és especial.  
Amb una sala plena a vessar, el dimecres 4 d’abril a la Biblioteca Sant Antoni M. Claret de Sallent, ens va visitar l’escriptora Care Santos, gràcies al Programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes. 
 
La xerrada-col·loqui va començar tenint com punt de partida la novel·la "Diamant blau", que per a la gent de Sallent té un valor afegit, ja que una part de l'argument transcorre al nostre poble. 
L’autora ens va explicar què la va motivar a escriure aquesta història, i ens va fer cinc cèntims de la metodologia que va fer servir per documentar-se; encara que la novel·la parla de la seva família i de Mataró, també és el retrat d’una època, amb un seguit d’invents i descobertes que van canviar la seva ciutat i el món.
 
La conversa, però, va anar més enllà: vam parlar dels seus referents literaris, dels premis i del que ve després de guanyar-ne un de tan important com el Nadal, de literatura infantil i juvenil, de les escriptores i el paper que tenen en el nostre panorama editorial, de nous projectes... 
 
Care Santos, en tot moment molt pròxima i amable, ens va regalar una vetllada literària en tota regla, que va deixar als assistents esperant la seva propera novel·la, i amb ganes de continuar llegint els seus llibres.
 
Biblioteca Sant Antoni M. Claret de Sallent
Llegit 85 vegades Darrera modificació el Dimarts, 19 juny 2018 11:17

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera