header

El blog de la Institució

Dimarts, 10 abril 2018 11:57

Maria Enrich a l'escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí

El dia que havíem quedat amb la Montserrat per fer la visita a la seva escola, l’escola Pompeu Fabra, em trobava en ple refredat i sense veu, totalment muda. Vaig escriure-li un mail (no podia pas trucar per telèfon!) i  vam acordar que hi aniria el dimecres següent, el 28 de febrer. 28 de febrer! El dia abans es van disparar totes les alarmes del NeuCat: que ens preparéssim, que cauria una bona nevada, que s’anul·lava el transport escolar, que moltes escoles no farien classe. Aquesta vegada va ser la Montserrat qui em va demanar, també per mail, que canviéssim el dia. A la tercera va la vençuda! Finalment, vam fer el fòrum el dimecres 7 de març. Feia bon dia, tenia veu.

Vaig explicar als nanos de 3r i de 4rt de primària com escric els llibres. D’on neix la idea inicial, com preparo els personatges, el punt de vista narratiu, els espais... Això els va interessar perquè, sempre els ho recordo, ells també a vegades han d’escriure (una notícia, un conte...) i, doncs, pels meus passos previs, també hi han de passar (o hi haurien de passar).

Van seguir bé les meves explicacions, però els que els va sorprendre més va ser quan, en un parèntesi, els vaig parlar dels palíndroms (palíndroms, no melindros!). Els en vaig mostrar uns quants per veure si algú els descobria. Amb algunes pistes, un nano va aixecar la mà: unes paraules que es poden llegir del dret i de l’inrevés i diuen el mateix!

Els vaig explicar que el meu amic Jesús és palindromista i que una vegada em va enviar una llista de palíndroms perquè jo pogués escriure petites històries que n’incloguessin. El llibre es titula Paraules mirall.

-Els palíndroms serveixen per jugar amb el llenguatge, els vaig dir. I això els va agradar-. Al Jesús li agrada buscar palíndroms i, com que la setmana passada va nevar i no va poder fer classes de violí (a més de palindromista, és mestre a l’escola de Música), va jugar a buscar palíndroms. Aquest és el que va enviar pel Twitter:

            -Ui, neva!

            -Veniu!

Maria Enrich

001 opt 3

Llegit 194 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar