header

El blog de la Institució

Dijous, 26 abril 2018 08:35

JA CIRCULA EL NOU TREN DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT BATEJAT AMB EL NOM DE JOANOT MARTORELL

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va batejar el passat 23 d’abril, en el marc de les celebracions de Sant Jordi, un nou tren literari, enguany dedicat a Joanot Martorell, en commemoració del 550 aniversari de la seva mort. L’acte va tenir lloc a les andanes de l’estació dels FGC de Sant Boi de Llobregat.

Durant l’acte es van llegir fragments del Tirant lo Blanch i es va glossar la figura del seu autor, un dels escriptors més importants de la literatura catalana de tots els temps. A l’arribada del tren es va descobrir el plafó lateral que il·lustra la portada de la primera edició de la més emblemàtica i universal de les seves obres, considerada la primera novel·la moderna europea, el Tirant lo Blanch, publicada València el 1490, i les autoritats van poder fotografiar-se dins el tren al costat del fragment text de l’autor homenatjat. Dins del tren hi va haver també un acte de recollida de sang de voluntaris per part d’un equip del Banc de Sang, i es va fer un breu parlament per donar suport a la sensibilització d’aquesta causa.

Joanot Martorell se suma així a la resta d’autors homenatjats amb trens regulars de les seves línies que, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors, com ara els de Maria Aurèlia Capmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabre.

A l’acte hi van assistir Enric Ticó, president d’FGC; Sandra Navarro, directora de Plataforma editorial; Enric Argelagues, director del Banc de Sang, i l’Alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Llegit 124 vegades Darrera modificació el Dijous, 03 maig 2018 14:29

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar