header

El blog de la Institució

Dimecres, 23 maig 2018 12:03

LLETRES EN VIU. EDUARD MÁRQUEZ. BIBLIOTECA DE POLINYÀ Destacats

Publicat per 

El dimarts 18 de maig els membres del Club de Lectura de Polinyà van rebre la visita de l’escriptor Eduard Márquez, amb qui van poder comentar l’obra “La decisió de Brandes”. 

L’autor va encetar la tertúlia explicant com havia construït l’obra, des de la recerca exhaustiva d’informació (feta amb molta curiositat i anant a parar a algun cul-de-sac), fins a la construcció definitiva del text a partir de l’estrella de Laugel. Tots els participants van quedar molt sorpresos de la gran elaboració que hi havia darrere el text. El mèrit és precisament, segons Màrquez, aconseguir transmetre tot aquest rerefons al lector sense haver-li de mostrar tot el treball previ. 

A la segona part de la tertúlia el grup va conversar sobre la lectura, que en general havia agradat bastant per tractar d’un tema tan interessant com és l’espoli d’obres d’art durant el nazisme. A partir del text van sortir idees molt atractives que van conduir el debat a plantejar la importància de la vida petita, el valor de la honradesa i la dignitat, i la força de les petites revolucions quotidianes. 

Després d’aquesta conversa amb l’autor, alguns dels lectors van sortir amb ganes de re-llegir “La decisió de Brandes”. Gràcies, Eduard, per la teva visita.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies al Programa “Lletres en Viu” de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

BIBLIOTECA DE POLINYÀ

Llegit 103 vegades Darrera modificació el Dimarts, 19 juny 2018 15:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera