header

El blog de la Institució

Dissabte, 28 abril 2018 10:42

LLETRES EN VIU. LOLITA BOSCH A LA BIBLIOTECA CAN SANT JOAN. MONTCADA I REIXAC Destacats

Publicat per 

L'escriptora i activista per la pau Lolita Bosch (Barcelona, 1970) va visitar la biblioteca de Can Sant Joan per parlar de la seva novel·la 'La ràbia' amb membres del Club de Lectura i de l'Escola d'Adults de Can Sant Joan.

L'obra narra la situació de bullying escolar que la pròpia autora va viure durant l'adolescència en un institut de Catalunya i que va estar a punt de dur-la al suïcidi. A pesar del patiment, Bosch assegura que ha perdonat els seus assetjadors, tot i el sentiment de ràbia que li van provocar i que, només, al cap del temps i d'anys de teràpia ha pogut superar. "Vaig créixer molt enfadada amb Catalunya perquè una institució com l'escola que ens havia de protegir, no ho va fer", va explicar l'autora, que arran de la mala experiència va marxar a viure als Estats Units. També ha viscut a Mèxic i l'Índia, on ha estat en contacte amb víctimes d'altres tipus de violència. 
 
En l'àmbit català, Bosch ha creat diferents grups de treball amb víctimes de bullying i ha contribuït a l'elaboració d'un protocol per prevenir aquest fenomen que afecta un de cada sis escolars a Catalunya. L'autora va remarcar que no hi ha un perfil de víctima del bullying "perquè el problema no el té ella, sinó els seus assetjadors que, amb la seva conducta, posen de manifest alguna problemàtica interna que cal tractar", va concloure.
 
Aquesta activitat ha estat possible gràcies al Programa “Lletres en Viu” de la Institució de les Lletres Catalanes.
 
Biblioteca Can Sant Joan
Montcada i Reixac
 
 
Llegit 102 vegades Darrera modificació el Dimarts, 19 juny 2018 15:46

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera