header

El blog de la Institució

Dilluns, 15 juny 2015 00:00

ACTE DE LLIURAMENT DELS XXV PREMIS DE LA CRÍTICA D’ESCRIPTORS VALENCIANS

El passat divendres 12 de juny es va celebrar al CCC Octubre de València l’acte de lliruament dels XXV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), delegació sud.

L’acte, que va comptar amb la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Bel Olid, presidenta de l’AELC, va premiar el novel·lista Manuel Baixauli per la seva obra La cinquena planta (Proa) i el poeta Joan Navarro, per O: Llibre d’hores (Edicions 96), un treball conjunt entre el poeta i el pintor Pere Salinas. En la modalitat d’assaig, fou guardonat el recull de proses filosòfiques Vista parcial (Publ. de la Universitat de València), de Tobies Grimaltos, mentre que en la de literatura infantil ho fou Andreu Galan, per Qui no sap riure no sap viure (Andana Ed.), amb il·lustracions de Luis Demano. Teresa Broseta fou guardonada en la categoria de literatura juvenil per la novel·la Cor d’elefant (Ed. del Bullent) i en la de teatre es premià l’obra Blut Und Boden (Sang i Pàtria) (Ed. Cossetània) del dramaturg Manuel Molins.

Així mateix, durant la vetllada també es va retre homenatge al poeta Marc Granell per tota la seva trajectòria. La també poeta Maria Josep Escrivà li dedicà, al llarg de l’acte, un discurs laudatori destacant-ne la seva “noblesa, la bondat, la generositat i una veneració incondicional per la poesia i pels poetes”, que podeu llegir complet aquí.

Llegit 1061 vegades Darrera modificació el Divendres, 03 juliol 2015 13:03

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar