header

Cerca a la MEDIATECA
Cerca només a:

Mediateca de la ILC

Dilluns de poesia a l’Arts Santa Mònica amb Carles Hac Mor

Descripció

El cicle Dilluns de poesia a l’Arts Santa Mònica obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona.

Art, literatura, poesia: són paraules que compartimenten, classifiquen, pressuposen unes normes i perpetuen unes convencions. L’aprofitament i l’eixamplament dels límits que imposen ha estat la clau d’una de les tradicions més fecundes de la poesia contemporània —Josep Carner, Carles Riba, Paul Valéry, T. S. Eliot, Marià Manent, J. V. Foix, Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater. La tradició contrària ha tendit a minar divisions, fronteres, formes, ordres, catalogacions, prenent sovint els títols d’antiart, antiliteratura, antipoesia — dadà, surrealisme, Fluxus, Joan Brossa, Nicanor Parra, Julio Cortázar, Joseph Beuys. Fins i tot a risc de convertir-los en gèneres establerts. Per evitar-ho, la trajectòria de Carles Hac Mor ha estat un treball constant d’enderroc i reconstrucció, de qüestionament de tot allò que sembla certesa, de demolició àdhuc dels propis assoliments.

Jordi Marrugat
doctor en Estudis Hispànics per la Universitat de Sheffield i en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llibret de mà

entrada lliure / aforament limitat
Organitza:
Arts Santa Mònica, la Institució de les Lletres Catalanes i Cafè Central
Col·labora:
Diari ARA, PEN Català, Assossiació d'Escriptors en Llengua Catalana

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Tornar al principi