header

Notícies

Divendres, 31 març 2017 13:28

TV3 difon cites literàries dins la campanya "Llegir, una cita amb la vida"

Amb el títol “Llegir, una cita amb la vida”, TV3 posarà en marxa a partir d’avui una campanya de foment de la lectura amb la difusió de cites literàries d'autors catalans. Aquestes cites es podrán veure en forma de molinets de continuïtat. Tots els molinets, que acabaran amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", esquitxaran la programació de TV3 a partir d'aquest divendres, 31 de març, fins al 9 d'abril. La campanya s'ha fet amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i les cites s'aniran programant al llarg de l'any coincidint amb diferents esdeveniments. Des d’aquesta semana s’ha posat a la venda una edició especial de postals literàries amb cites dedicades a l’amor en ocasió de Sant Jordi. Les postals es poden comprar online a través de la llibreria de la Generalitat però també es poden trobar físicament a qualsevol llibreria. 

  • "M'estimo més ser una mandarina petita però sencera que la mitja taronja de ningú" Mercè Anguera [1961] La princesa invisible, 2011
  • "Aquest soroll ensordidor i punyent que no et permet entendre gairebé res" Lolita Bosch [1970] La ràbia, 2016
  • "Que fos mentida era un detall sense importància" Maite Carranza [1958] Calla, Càndida, calla, 2016 
  • "Es necessiten moltes destreses per viure sense naufragar" El rastre brillant del cargol, 2014
  • “Una novel·la és una màscara que ens posem" Andreu Martín [1949] Com escric novel·la policíaca, 2017
  • Tot ho aprendràs amb el temps" Emili Teixidor [1933-2012]  L'ocell de foc, 1972

A més, diversos programes s'afegiran a la campanya divulgant cites literàries. L'espai de debat "Més 3/24", que dirigeix i presenta Xavier Graset, n'oferirà una de diària; "InfoK", el programa informatiu del Super3 editat per Laia Servera que s'adreça al públic més jove, tancarà cada edició amb la lectura d'una cita literària, i l'espai cultural "Tria33", dirigit per Esther Rodríguez, també oferirà durant la seva programació diverses cites.

Per altra banda, l'inici de la campanya coincideix amb l'estrena, el dissabte 1 d'abril, de la "Superbiblioteca" del Super3, que té com a finalitat promoure la lectura a l'univers del Super3 i on durant tot el mes d'abril s'oferiran diverses cites literàries. Amb aquest iniciativa, TV3 s'uneix a l'acció de Catalunya Ràdio, que des del mes de gener d'enguany està emetent els microespais literaris "Postdates". Les frases triades dels autors catalans es distribuiran també per les xarxes socials de TV3 i es recopilaran en un espai conjunt dins del web dedicat a la Fira de Bolonya: tv3.cat/bolonya.

Llegit 869 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 maig 2017 10:03

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar