header

Notícies

Dilluns, 24 abril 2017 09:55

Ja circulen els trens de Ferrocarrils de la Generalitat amb els noms d'Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabre

El passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, van batejar dos nous trens amb els noms d’Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabre, en el marc de la setmana d’activitats de Sant Jordi 2017 de Ferrocarrils de la Generalitat i la ILC.

La tria d’aquests autors es va fer tenint en compte que el 2017 es commemora el 150è, 125è i el centenari del naixement de Prudenci Bertrana, Aurora Bertrana i Josep Palau i Fabre, respectivament.

L’acte va comptar amb els parlaments del conseller Rull, que va llegir un text d’Aurora Bertrana, de Laura Borràs, que va llegir-ne un de Prudenci Bertrana, i de Manel Guerrero, comissari de l’Any Palau i Fabre, que va llegir un fragment d’aquest darrer.

A més del descobrir els plafons laterals dels trens respectius, els convidats van poder fotografiar-se dins els vagons al costat dels textos dels autors homenatjats.

L’acte, que es va iniciar amb la benvinguda institucional del president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, va comptar també amb la presència de Tomàs Nofre, membre del patronat de la Fundació Palau i Fabre.

IMG 4765

D’aquesta manera, Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabre se sumen a la llista d’autors catalans als quals s’ha dedicat un tren en edicions anteriors de Lletres al Ferrocarril: Maria Aurèlia Capmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Víctor Català i Joaquim Carbó.

IMG 4774IMG 4802

 

Llegit 126 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 maig 2017 09:59

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar