header

Notícies

Divendres, 21 juliol 2017 14:03

Generació (H)original, retrat coral d’un grup de poetes

L’Arts Santa Mònica i la Institució de les Lletres Catalanes han organitzat l’exposició Generació (H)original que s’inaugura el proper dimecres 26 de juliol de 2017 a les 19h.

Generació (H)original és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, amb els anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia de la ciutat i, en general, del nostre país.

Ja fa més de 15 anys que va néixer aquest cau de poetes de la mà de Manel Pérez, com a empresari, i de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i de Gigi Marzullo, com a primer equip gestor. Des de l’any 2002 fins a l’actualitat, Ferran Garcia i Josep Pedrals, aquest fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació.

Aquesta exposició se centra en els primers 15 anys de vida de l'(H)original, els quals han suposat una etapa intensa i crucial per la poesia en llengua catalana. Un temps en què els poetes s’han anat congregant de forma assídua en aquest lloc, cada dimecres, i hi han compartit inquietuds, hi han reivindicat poetes oblidats o marginats que han tingut com a referents i hi han revolucionat el panorama poètic del país amb una energia renovadora i plena de vitalitat.

Activitats relacionades amb l’exposició:

Acció poètica inaugural

26.07.2017 / 19h

Espai Residència

Acció polipoètica d'obertura de l'exposició Generació (H)original, a càrrec dels incontestables mestres de cerimònia Ferran Garcia Mallol, Meritxell Cucurella-Jorba i Josep Pedrals.

Concert

Concert acústic (grups i cantautors a determinar)

24.09.2017 / 19h

Terrassa

Comissaris: Marta Huertas i Dídac Rocher

Fotografia: Marta Huertas

Assessors (h)originals: Ferran Garcia Mallol, Josep Pedrals, Meritxell Cucurella-Jorba, Jaume C. Pons Alorda i Núria Isanda

DIsseny exposició: Usquam 3

Organitzen i produeixen: Arts Santa Mònica i Institució de les Lletres Catalanes

Col·labora: 16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat 

Llegit 191 vegades Darrera modificació el Divendres, 21 juliol 2017 14:25

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar