header

Notícies

Dilluns, 02 octubre 2017 13:21

Cultura contra barbàrie: 80è aniversari de la Institució de les Lletres Catalanes

El proper 14 d’octubre farem l’acte solemne d’homenatge als 80 anys de la creació de la Institució, l’any 1937. De fet, l’aniversari serà doble perquè la ILC es va refundar l’any 1987, en època democràtica. D’acord amb el mandat de la Junta de Govern de la ILC, hem previst organitzar l’acte commemoratiu aquest mateix dia al Palau Robert (a les 19h), per fer-lo coincidir amb la mateix data de fa vuitanta anys en què el conseller de Cultura del govern republicà, Carles Pi i Sunyer, va signar el decret que va donar nom a l’actual Institució de les Lletres Catalanes, que s’havia creat poc abans, amb el nom d’Institut de les Lletres Catalanes. A a petició del mateix Ple de l’entitat, que es reunia al Palau Robert, precisament, van demanar de canviar la denominació perquè, com ja s’ha documentat, es confonia l’organisme amb l’Institut d’Estudis Catalans.

Per festejar-ho, hem previst que aquest acte incorpori les intervencions institucionals corresponents en les persones del primer director de la ILC, Oriol Pi de Cabanyes, l’actual degana de la ILC, Isabel-Clara Simó, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya entre 1988 i 1996, Joan Guitart, i l’actual conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, entre d’altres. 

Durant l'acte gaudirem de diversos exemples de literatura musicada des de Joan Vinyoli fins a Mireia Calafell, passant per M. Abelló, Marià Villangómez, Marçal, Estellés, Roig, Rosa Fabregat, Roc Casagran, Caterina Albert o Joanjo Garcia en la veu de Josep Tero, Mirna Vilassís, Xavi Múrcia, Les Kol·lontai (Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal), Mireia Vives i Borja Penalba. L'acte acabarà amb la projecció d'un mapping.

Ens agradaria molt poder comptar amb la vostra assistència. Preguem confirmació a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o bé al telèfon 93 316 27 76.

5. anc 3178

FOTO: Acte d'homenatge a Joaquim Ruyra amb motiu dels seu vuitantè aniversari, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, celebrat al Palau Robert, la seu de la Conselleria de Cultura, Barcelona. 1938. En el centre, amb jaqué, Joaquim Ruyra. A la seva dreta: primer, Carles Pi i Sunyer, conseller de Cultura; segona, l'actriu Maria Vila; tercer, l'escriptor Armand Obiols, pseudònim de Joan Prat i Esteve; quart, l'escriptor Joan Oliver; cinquena, l'escriptora Mercè Rodoreda; A la seva esquerra: primer, l'escriptor Josep Pous; segona, la poeta Clementina Arderiu.

ANC / Fons Gabriel Casas

Llegit 1041 vegades Darrera modificació el Dijous, 19 octubre 2017 10:17

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar