header

Notícies

Divendres, 20 octubre 2017 10:32

Obertura del Simposi Internacional “Josep Palau i Fabre (1917 - 2008) L’Alquimista”

En el marc de l’Any Palau i Fabre, tindrà lloc el “Simposi Internacional Josep Palau i Fabre” per estudiar i donar a conèixer l’obra polifacètica d’un dels grans escriptors catalans de la segona meitat del segle XX. La primera sessió es farà a l’Institut français de Barcelona, el dijous 9 de novembre de 2017, a les 18 h.

Durant l’any 2018 s'organitzaran dues sessions més, el 2 de març a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i el 3 de març a la Fundació Palau i Fabre, Caldes d’Estrac.

El Simposi està organitzat per la Fundació Palau, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut français de Barcelona i la Universitat de Girona, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat de les Illes Balears.

La sessió inaugural estarà dedicada íntegrament a les figures d’Antonin Artaud i Josep Palau i Fabre: la  filòsofa i escriptora Évelyne Grossman impartirà una conferència sobre Antonin Artaud a Ivry durant l’any 1948;  el poeta i traductor Jaume Creus parlarà sobre l’impacte d’Artaud en l’obra de Palau i Fabre, i el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Ricard Ripoll se centrarà en el vessant de les traduccions i els estudis que Palau i Fabre va fer sobre aquest poeta, dramaturg i actor francès. La sessió es clourà amb un debat moderat pel comissari de l’Any Palau i Fabre, Manuel Guerrero.

Finament, s’inaugurarà l’exposició Antonin Artaud i Josep Palau i Fabre, a la sala polivalent de l’Institut français de Barcelona, a partir del fons documental de l’Arxiu de la Fundació Palau, que es podrà visitar fins al 9 de desembre de 2017.

PROGRAMA

Josep Palau i Fabre i Antonin Artaud

Dijous 9 de novembre

Institut français de Barcelona

  • 18.00 h Conferència inaugural: Évelyne Grossman (Université París Diderot) “Antonin Artaud à Ivry, 1948” (En francès, amb traducció simultània)
  • 19.00 h Jaume Creus. “L’impacte d’Artaud en l’obra de Palau i Fabre”
  • 19.15 h Ricard Ripoll (UAB) “Palau i Fabre traductor i estudiós d’Antonin Artaud”
  • 19.30 h Debat “Josep Palau i Fabre i Antonin Artaud” Amb Évelyne Grossman, Jaume Creus i Ricard Ripoll. Modera Manuel Guerrero. (Hi haurà traducció simultània francès/català)
  • 20.00 h Inauguració de l’exposició “Antonin Artaud i Josep Palau i Fabre” a la sala polivalent de l’Institut français. L’exposició es podrà visitar fins al 9 de desembre
Llegit 302 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 novembre 2017 12:48

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar