header

Notícies

Dijous, 09 novembre 2017 14:04

Premi Miquel Martí i Pol del X Certamen Terra i Cultura

El pròxim 16 de novembre a les 12 del migdia es lliura el Premi Miquel Martí i Pol del X Certamen Terra i Cultura. Enguany s’ha suspès la festa de lliurament prevista al palau de la Música en solidaritat amb els presos polítics. Amb tot el Celler Vall Llach i el jurat han volgut mantenir la continuïtat del premi en defensa de la cultura, la llengua i la poesia catalanes que han estat els valors que des del seu inici han marcat la creació del certamen.

En aquesta edició s'hi han recollit al voltant de 500 poemes musicats en català, la majoria a partir de peces publicades, i alguns escrits per a l'ocasió. Els finalistes, fets públics el passat 31 d’octubre, d’entre els quals sortirà el guanyador són:

  • "No he desitjat mai cap cos com el teu" de Vicent Andrés Estellés, per Maria Arnal i Marcel Bagés.
  • "Serenada d'hivern" de Josep Carner, per Víctor Bocanegra.
  • "Tot són preguntes" de Joan Vinyoli, per Mishima.
  • "Adéu-siau, plaers del món" de Jacint Verdaguer, per Obeses.
  • "Salvador Dalí" de Josep Palau i Fabre, per Ramon Mirabet amb Toni Xuclà 

El jurat del premi està format per  Lluís Llach , Laura Aymerich, la directora de la Institució de l'Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el somelier del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. El premi Miquel Martí i Pol té una dotació econòmica de 5.000 euros i una obra origibal de l’escultor Josep Bofill. L’acte de lliurament es fa l'espai "El TROS del celler Vall Llach (carrer Mallorca, 303) i és obert al públic. Es poden escoltar les cançons finalistes a www.terraicultura.com

Llegit 294 vegades Darrera modificació el Dilluns, 12 febrer 2018 15:13

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar